Stedendriehoek

Tweede editie Open Stedendriehoek dartstoernooi

DEVENTER – Zondag 26 november houdt Darts Vereniging de Stedendriehoek (DVS) voor de tweede keer het Open Stedendriehoek dartstoernooi, bij sportcentrum De Scheg in Deventer. Dit is een landelijk toernooi dat onder auspiciën van de Nederlandse Darts Bond wordt georganiseerd. Het betreft een landelijk rankingtoernooi waarbij men zich, door midden van het behalen van punten, kan kwalificeren voor het Nederlandse Selectie Team.

Dit toernooi is voor een ieder toegankelijk, waarbij er wordt gestreden in diverse categorieën. De jeugd kent drie categorieën: aspiranten (tot en met 13 jaar), junioren (14 tot en met 17 jaar) en meisjes (tot en met 17 jaar). Daarnaast zijn er de rubrieken paradarters (mensen met een lichamelijke beperking), dames, heren B (hier mag iedereen aan deelnemen behalve als je actief bent in de SuperLeague) en heren A; alle spelers met de Nederlandse nationaliteit, die niet in het bezit zijn van een PDC-tourcard, kunnen deelnemen aan de NDB Rankingtoernooien.

Naast dat men zich kan kwalificeren voor de Nederlandse selectie, is er die dag ook een prijzenpot van ruim €4000,- te verdelen. De verwachte opkomst is tussen de 500 en 600 deelnemers. Op deze dag worden ongeveer honderd dartbanen opgesteld om alle wedstrijden te kunnen verwerken. De finales voor de jeugd zijn rond 16.00 uur, voor de senioren rond 18.00 uur. Master Caller Marco Meijer is aanwezig bij de finalewedstrijden van de jeugd en de senioren.

“Zonder de ondersteuning van ongeveer veertig vrijwilligers en sponsoren, zoals Helder Hypotheek.nl, Hotel-Restaurant de Witte Berken, Dartwinkel.nl, De Scheg en meerdere kleinere sponsoren, kan een toernooi op dit formaat niet georganiseerd worden”, vertelt wedstrijdsecretaris Erik Top. “Hierdoor kan de organisatie de kosten laag houden, waardoor de jeugd gratis kan deelnemen. De heren B betalen slechts €5,- deelnamekosten, evenals de paradarters, de deelnamekosten voor de dames en heren A zijn €10,-. Bezoekers aan dit mooie dartevenement kunnen ook gratis naar binnen. Uiteraard zijn potentiële sponsoren – groot of klein – nog van harte welkom en kunnen zij zich melden op telefoon 06-51942786.”

 

Koppeltoernooi
Als opwarmer voor het evenement houdt De Scheg zelf op zaterdag 25 november een Open Koppeltoernooi. Deelnamekosten zijn €15,- per koppel. Ook hier is een aantrekkelijke prijzenpot te verdelen; voor de winnaars van dit koppeltoernooi ligt €500,- klaar. De zaal is open vanaf 18.00 uur. Inschrijven voor het toernooi is mogelijk tot uiterlijk 19.45 uur in de zaal. Om 20.00 uur start het darttoernooi. Aanmelden voor het Open Koppeltoernooi in De Scheg kan via de website http://www.descheg.nl/dartweekend.