Stedendriehoek

Tweede Bergkerkconcert met Emrah Oğuztürk Trio

Het tweede concert in de nieuwe serie Bergkerkconcerten in de Bergkerk in Deventer op vrijdag 19 maart wordt verzorgd door het Emrah Oğuztürk Trio. Emrah Oğuztürk bespeelt verschillende traditionele Oosterse blaasinstrumenten zoals de kaval, duduk en de mey. Het concert is te zien via een livestream op www.bergkerkconcerten.nl

 Met begeleiding van de Oosterse snaarinstrumenten van Orkun Ağır en Eren Akşahin zal het trio een concert verzorgen met muziek in Anatolische sferen. Na zijn eerste concert in 2013 bij de Bergkerk brengt Emrah Oğuztürk die het trio leidt dit keer voornamelijk liederen uit zijn eerst uitgebrachte solo album Roye Ma – Our Soul.

Bergkerkconcerten in de Deventer Bergkerk is een nieuwe concertserie. De concerten vinden op elke laatste vrijdag van de maand plaats en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en wereldmuziek. Het openingsconcert op vrijdag 26 februari werd verzorgd door Maurits Bunt (orgel en clavecimbel), Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba) en oogstte veel positieve reacties.

Omdat het vanwege de huidige coronamaatregelen nog niet mogelijk is om de concerten ‘live’ bij te kunnen wonen in de Bergkerk zullen momenteel worden aangeboden via een livestream. Het concert  van het Emrah Oğuztürk Trio is gratis te volgen via de livestream op www.bergkerkconcerten.nl op vrijdag 19 maart om 20.00 uur.

Het volgende concert in de serie Bergkerkconcerten staat gepland voor 3 april  om 20.00 uur : Il canto di Rame – kwartet met sopraan, saxofoon, cello & orgel.