Stedendriehoek

Twee trio’s in muziekkoepel

DEVENTER – Zondag 19 mei is er weer een mooi programma in de muziekkoepel in het Worpplantsoen in Deventer. Dit keer treden twee trio’s uit Deventer en directe omgeving op.

Om 14.30 uur trapt jazzcombo Take 3 de middag af. Zangeres Laura van Nyendaal zingt al jaren jazz-repertoire en zingt ook bij een bigband. Michael Plothe, pianist, speelt in diverse combinaties en ook bij een bigband en Adel Faltas, bassist en gitarist, is een ervaren muzikant die ook in diverse band speelt. Take 3 bestaat inmiddels zes jaar en speelt jazz standards, afgewisseld met meer populaire muziek, waaronder muziek van Norah Jones en Amy Winehouse.

Daarna is het podium voor Doña Quijote (zie foto). Natasja Valletta (zang) en Bart Guichelaar (gitaar) spelen al jaren met hart en ziel flamencomuziek. Sinds 2022 hebben ze deze specifieke en bijzondere muziek nog meer een eigen karakter gegeven door Nederlandse teksten en poëzie te schrijven en met deze Nederlandstalige flamenco op te treden onder de naam Doña Quijote. Hendrik Tolboom ondersteunt deze middag met percussie. Dit trio is te zien en te horen van 15.15 tot 16.30 uur.