Stedendriehoek

Twee laureaten in jubileumjaar

De Stichting Kamermuziek Deventer bestaat dit jaar zeventig jaar (1954-2024). Ze heeft voor het tweede concert in dit jubileumjaar twee laureaten van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) ‘s-Hertogenbosch weten te strikken.

Het betreffende liedduo, bariton Giacomo Schmidt en pianiste Jong Sun Woo, heeft op zijn beurt ook weer een gastmusicus uitgenodigd, altvioliste Luba Tunnicliffe. De laureaten van het IVC 2023 hebben meerdere prijzen op het concours gewonnen, waaronder de Publieksprijs. Zang, piano en altviool bieden rijke mogelijkheden voor een breed en boeiend programma. Zo klinken op dinsdag 13 februari in Deventer liederen voor zang en piano van Robert Schumann, maar ook liederen voor zangstem, altviool en piano van Frank Bridge en Johannes Brahms, evenals de prachtige sonate voor altviool en piano van Rebecca Clarke. Voorwaar een avond vol schoonheid en afwisseling.

Het concert is mede tot stand gekomen door de Deventer Stichting Rudolf H. Schmidtfonds, met medewerking van het IVC, en vindt vanaf 20.00 uur plaats in de grote zaal van de Deventer Schouwburg. Uitgebreide inhoudelijke informatie is te vinden op www.deventerschouwburg.nl. Toegangskaarten kunnen worden gekocht via www.deventerschouwburg.nl of telefonisch via 0900-3000200.