Stedendriehoek

Twee dagen topdarters in De Scheg

DEVENTER – De Scheg staat zaterdag 29 en zondag 30 oktober volledig in het teken van het pijltjes gooien. Zaterdag is het Open Koppeltoernooi en een dag later de NDB Ranking Open Stedendriehoek. Bij beide toernooien zijn voor de darters mooie geldprijzen te verdienen.

Zondag 30 oktober wordt de NDB Ranking Open Stedendriehoek gehouden. Er is een prijzenpot van liefst €4000,-. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters, zal er tijdens de NDB Rankings onderscheid worden gemaakt in niveau bij de heren. Men zal zich op rankings kunnen inschrijven voor de categorie Heren A of de categorie Heren B. Beide categorieën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A-categorie vanaf de laatste 64 ‘best of 7’ worden gespeeld en speelt de Heren B-categorie in poules zolang de aantallen dit toelaten. Met uitzondering van SuperLeague spelers mag iedereen deelnemen aan de Heren B-categorie!

De jeugd kent drie categorieën: aspiranten (tot en met 13 jaar), junioren (14 tot en met 17 jaar) en meisjes (tot en met 17 jaar). Al deze rubrieken kunnen zich kosteloos inschrijven voor de NDB Ranking. Datzelfde geldt voor mindervaliden uit de regio Stedendriehoek. Voor hen betreft dit de eerste NDB Ranking van dit seizoen. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich op de dag zelf voor 11.00 uur in te schrijven aan de zaal. De dames en heren, inclusief mindervaliden, dienen zich voor 12.30 uur in te schrijven. Heren A en dames betalen €10,-, Heren B en mindervaliden van buiten de regio Stedendriehoek €5,-.

Koppeltoernooi
Het Open Koppeltoernooi van zaterdag is een darttoernooi specifiek voor koppels die zich samen inschrijven. Deelnamekosten zijn €15,- per koppel. Er zijn aantrekkelijke geldprijzen te winnen, waaronder €100,- voor de hoogste finish. Daarnaast is de eerste prijs €1000,-, de tweede €500,- en de derde prijs €200,-. Op zaterdag 29 oktober is de zaal open vanaf 18.00 uur. Inschrijven voor het toernooi is mogelijk tot uiterlijk 19.45 uur in de zaal. Om 20.00 uur start het darttoernooi.
De lokale darter Michel van der Horst is aanwezig om zijn dartkunsten te laten zien. Van der Horst kwalificeerde zich begin dit jaar voor de European Darts Matchplay in Hamburg. Het toernooi wordt begeleid door Mastercaller Marco Meijer, de eerste Nederlandse caller die op een wereldkampioenschap heeft gestaan. Samen met de live muziek zal hij voor een spetterende avond zorgen. Aanmelden voor het Open Koppeltoernooi in De Scheg kan via de website descheg.nl/dartweekend.