Stedendriehoek

Troost in de crypte van de kerk

Foto: Krachtzieners

De Deventer Boekenmarkt gaat niet door, maar er is in de stad een nieuwe programmalijn opgepakt waarin het boek en de taal centraal staat. Dit Deventer Woordwaarde Festival wordt in de week van 26 juli tot en met 1 augustus bij diverse (culturele) organisaties georganiseerd.

Partijen als MIMIK, de Bibliotheek, productiehuis De Nieuwe Oost, de Deventer Schouwburg en Deventer Verhaal verzorgen gedurende de week diverse (kleinschalige) activiteiten rondom taal, boeken en literatuur. Ook het bekende ‘Tuinfeest’ zal in deze week, zij het aangepast, plaatsvinden bij MIMIK.

Natuurlijk mag de Troostdichter op dit festival niet ontbreken. Al vanaf het prille begin heeft de mens behoefte aan troost. En de essentie van troost is luisteren. Boudewijn Betzema heeft van troosten zijn vak gemaakt. Als geen ander doorgrondt hij de diepe behoefte aan troost en biedt hij door zijn luisterend oor, of beter: met zijn luisterend hart, lucht en verlichting aan de mens in de soms grote nood. Gedurende de vijf jaar dat hij dit bijzondere werk verricht, hebben honderden mensen in Deventer, Zwolle, Zutphen en Nijmegen dit mogen ervaren.

Samen met rasmusicus Jack Kroes op contrabas is hij op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 juli in de crypte van de Lebuinuskerk te vinden. Jack heeft zijn sporen verdiend op veel plekken in de muziekwereld. Hij is thuis in de jazz, de grote klassieke orkesten, in de oude muziek en als solist. Kortom, het belooft een teer, gevoelig en zeker bijzonder geheel te worden. Jack met zijn troostend instrument samen met Troostdichter Boudewijn in de crypte van de kerk.