Stedendriehoek

“Trap kindhuwelijken de wereld uit”

DEVENTER – Schaatsen voor water in Hengelo, Zwemmen voor water in Wierden en nu volgt weer een nieuw initiatief van Plan NL en Jose Veldkamp. Zij is al jaren actief voor Plan NL en heeft de resultaten gezien van de acties. “Zo is van een opbrengst van 12.000 euro een waterput in Zambia gebouwd. En wat we nu gaan doen? Met 25 man gaan we, van 2 tot 13 augustus, 600 km fietsen door de zandvlakten van Zambia.”

“We willen 4.000 euro per persoon ophalen. Met dit geld willen we bijdragen aan de bouw van twee opvanghuizen, waarvoor in totaal 200.000 euro nodig is. Deze bouw is in samenwerking met Plan Zambia. De komst van deze opvanghuizen zijn zo belangrijk voor de meisjes in Zambia. Hier worden meisjes opgevangen die niet willen huwen of meisjes met een kind. Er wordt in deze huizen ook scholing opgezet, zodat er voor een goede toekomst voor de meisjes wordt gezorgd.“ Plan NL wil hiermee een preventieve methode inzetten, zodat zij alsnog een goede toekomst kunnen krijgen.

 

Jose en Plan NL hebben veel liefhebbende partijen die hun een warm hart  toedragen. “Zo schenkt Danscafé Persée tot eind juni een  speciaal biertje voor het goede doel. Het CYCLE FOR PLAN ZAMBIA pilsje. Van elk pilsje gaat 50 eurocent naar ons project. Dit lijkt ons een hele goede reden om een extra biertje te drinken!”

 

Een Afrikaanse braai met 5 gangen
Er worden meer acties op touw gezet, zoals een weilanddiner. “Dit vindt plaats op 22 juni in het weiland bij een mooie sfeervolle boerderij in Ambt Delden. En is het slecht weer? Geen probleem; dan wijken we uit naar de prachtige stal bij de boerderij. En ja, we beloven dat de koeien dan buiten staan.” Jose en haar partner Huub hopen  op 75-100 gasten die komen genieten van het super luxe diner. “Voor 75,00 euro krijgen de gasten een 5-gangen diner en tafelwijn. Danny Krukkert, eersteklas kok van ‘t Hookhoes Almelo, zorgt voor het diner. Het wijnhuis Prinsen uit Zenderen zorgt voor de wijn. Uiteraard met behulp van de Afrikaanse braai, dus dat wordt genieten.” Een groot deel van het bedrag gaat naar het goede doel. “Alleen de inkoopkosten gaan van het bedrag af, de rest gaat naar het project.” Wil je aanmelden voor dit diner? Stuur dan een mail naar info@joseveldkamp.nl , Ook kun je bij haar het menu opvragen!

 

“Wij zouden het fantastisch vinden als ook lezers van de Stedendriehoek zich aanmelden voor het weiland diner. Dit willen we onderstrepen met een cadeau . Zes heerlijke wijnen bij aanmelding van zes personen.” Voor meer informatie over Plan NL: www.plannederland.nl