Stedendriehoek

Toertocht door het buitengebied

GORSSEL – Wieler Toer Club Gorssel houdt zondag 11 februari voor de 24e keer de Midwinterveldtocht. Een veldtoertocht door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen.

De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) hanteert voor toertochten het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Tochten die voldoen aan alle punten uit dit beoordelingssysteem, ontvangen van de NTFU drie sterren en mogen daarmee de titel ‘NTFU Klassieker’ voeren.  

Na de succesvolle edities van voorgaande jaren met meer dan 700 deelnemers zijn alle vrijwilligers van WTC Gorssel er op gebrand er een nog groter succes van te maken. De Midwinterveldtocht start bij Lawn Tennis Club Gorssel aan de Flierderweg 1a. Hier is het voor en na de tocht goed toeven. Er is verkleed- en douchemogelijkheid, het afspuiten van de fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte. Tijdens de Midwinterveldtocht wordt een drietal afstanden aangeboden: 35, 45 en 55 kilometer. Halverwege de route is een controlepost waar een broodje wordt aangeboden. Alle routes zijn volledig uitgepijld volgens de richtlijnen van de NTFU. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.30 uur. Alle afstanden zijn zowel geschikt voor MTB-rijders als voor cyclo-crossers.  

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen 4 euro als ze toerfietskaarthouder zijn en anders 5 euro. Inschrijven voor de tocht kan op de startlocatie bij Lawn Tennis Club Gorssel via Scan&Go, voorinschrijven is niet mogelijk. Meer informatie over WTC Gorssel en de Midwinterveldtocht is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel.