Stedendriehoek

Toernooi eerbetoon aan overleden jeugdspeler

DEVENTER – Op zaterdag 9 september vindt bij DVV Go-Ahead het Giovanni van den Heuvel B-juniorentoernooi plaats. De Deventer traditieclub verzorgt dit toernooi in samenwerking met de Hartstichting. Plaats van handeling is sportpark de Rielerenk.

Het is de 47e keer dat dit B-juniorentoernooi bij DVV Go-Ahead plaatsvindt. Voor het eerst echter draagt het toernooi de naam van de vorig jaar overleden jeugdspeler Giovanni van den Heuvel. Tijdens het toernooi vindt een collecte plaats voor de Hartstichting en ook een deel van het sponsorgeld komt aan deze organisatie ten goede. Het deelnemersveld kent een sterk lokaal-regionaal karakter. Naast gastheer Go-Ahead nemen onder meer Sportclub Deventer, Colmschate, Schalkhaar, Diepenveen, Dedemsvaart, Koninklijke UD en Sportclub Overwetering deel. Het toernooi dient ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018.

Club in opkomst

DVV Go-Ahead beleeft de laatste jaren een ware revival. Na een aantal moeilijke jaren heeft de traditieclub de weg naar boven weer ingeslagen en bruist het op de Rielerenk als nooit tevoren. “Al met al durven we te zeggen dat Go-Ahead op dit moment in Deventer dé club in opkomst is”, aldus coördinator Willem Ellenbroek. Met als motto ‘De jeugd is de toekomst!’ investeert Go-Ahead fors in zowel nieuwe aanwas als bestaande jeugdspelers en -teams en biedt de club een kwalitatief uitstekende jeugdopleiding. Zo namen onlangs tien trainers deel aan de Pupillentrainercursus van de KNVB, zijn er drie keeperstrainers die de KNVB-cursus Goalkeepercoach C hebben gevolgd en heeft de club ook het TC3-diploma in huis. Wat betreft aanwas van jonge spelertjes zijn de gratis minitrainingen op zaterdag een groot succes.

 

Gediplomeerde trainers

“Dit betekent dat onze trainersstaf komend seizoen voor het overgrote deel bestaat uit gediplomeerde trainers’’, stelt Technisch Jeugd Coördinator Raymond Veldman trots. “Bovendien staan alweer de nodige trainerscursussen op stapel. Spelers werven is één, maar je hebt ook een goed kader nodig om ze te faciliteren. Het is, denk ik, geen toeval dat veel van onze jeugdteams in hun competities minimaal in de subtop meedoen.” De ontwikkelingen bij Go-Ahead zijn niet onopgemerkt gebleven. Recentelijk hebben al twee jeugdspelers een uitnodiging ontvangen van Vitesse om een aantal keren mee te trainen.  Scouts van clubs als Vitesse, Zwolle en Go Ahead Eagles hebben de weg naar het Rielerenk weer gevonden en zijn veelvuldig op het sportcomplex te vinden. “Een groot compliment voor onze jeugdopleiding’’, stelt Remco Veldman, net als broer Raymond Technisch Jeugd Coördinator.