Stedendriehoek

Tip van de Week: Op pad met een step of historische fiets

Ga lekker op pad in de historische binnenstad van Deventer en daarbuiten op een step of historische fiets. Het rijden op een historische fiets – met groot voorwiel en klein achterwiel – zal de nodige hilariteit geven, maar je hebt het zo onder de knie.

Met de historische fiets kun je een mooie route maken door een stuk van het Bergkwartier, richting het Havenkwartier en via de IJssel en het Noordenbergkwartier weer terug naar de VVV. Een bezoekje brengen aan het Worpplantsoen of Hof van Twello? Dat kan natuurlijk ook, de route is helemaal vrij.

De Kick Bike is een luxe step; ze zijn licht en rijden heel comfortabel. Volgens de Wegenverkeerswet ben je met deze step een voetganger, dit mag dus in de binnenstad, maar pas je een beetje aan als het druk is. Dat is wel zo fijn voor iedereen. Met de step kun je prima een stadswandeling maken door het centrum, zo leer je ook de historie van Deventer goed kennen. Liever een rondje om de binnenstad? Dat kan ook, de route is zelf in te vullen.

De steps en historische fietsen zijn te huur tijdens openingstijden van de VVV Deventer. Prijs: €13,50 per step/fiets voor twee uur. Er zijn maximaal vijf steps en vijf historische fietsen beschikbaar. Meer informatie: www.deventer.info