Stedendriehoek

Ticketverkoop Deventer Op Stelten in volle gang

DEVENTER – Het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten laat dit jaar twee bijzondere voorstellingen in de Deventer Schouwburg zien. De meeste voorstellingen van Deventer Op Stelten zijn gratis toegankelijk, alleen voor de voorstellingen in de Deventer Schouwburg en Hoogmoed van het Theaterschip zijn dit jaar tickets nodig.

In de grote zaal van de schouwburg speelt Les Rois Vagabonds (Frankrijk) de Nederlandse première van Concerto pour deux Clowns (8+): een topvoorstelling met mime, acrobatiek, bijzondere effecten en klassieke muziek. Vivaldi, Strauss en Bach staan op het programma, maar de muzikanten zijn twee clowns.

In de kleine zaal van de schouwburg is ANECKXANDER (14+) te zien: een tragische autobiografie van het lichaam door Alexander Vantournhout en Bauke Lievens (België). ANECKXANDER is een solo voor één acrobatisch lichaam, een handvol zorgvuldig gekozen objecten en drie variaties op eenzelfde stukje pianomuziek. Wat ontstaat is een rauw zelfportret, waarin zijn lichaam zich blootstelt en tegelijkertijd tracht te ontsnappen aan de blik van het publiek.

 

Daarnaast speelt het Theaterschip, aan de Scheepvaartstraat in het Havenkwartier, de première van de locatietheatervoorstelling Hoogmoed (10+). Nieuwe en ervaren theatermakers hebben in co-creatie met 20 jonge spelers een drieluik gemaakt rondom het thema hoogmoed’. Drie zeecontainers fungeren hierbij als omgekeerde kijkdozen. Tickets à 5 euro zijn te verkrijgen via de website www.theaterschip.nl

 

Over het festival
Tijdens het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer en locaties in en rondom het centrum. Van vrijdagavond 7 tot en met zondagmiddag 9 juli zijn op monumentale pleinen in parken en straten kerken en kleinere locaties theatervoorstellingen te zien uit Frankrijk Duitsland Spanje Engeland België en Nederland. De toegang tot de andere voorstellingen is gratis. Zie ook de website www.deventeropstelten.nl