Stedendriehoek

Theaterseizoen om van te smullen in Deventer Schouwburg

DEVENTER – Met een mix van muziek, musical en kleinkunst presenteert de Deventer Schouwburg tijdens de feestelijke seizoensopening op zaterdag 24 september het aanbod van het nieuwe theaterseizoen. Bezoekers kunnen dan genieten van de voorproefjes van diverse artiesten. De regionale cabaretier Jeffrey Kleine Koerkamp (zie foto) praat de avond vakkundig aan elkaar.

Het nieuwe theaterseizoen wordt er weer een om van te smullen. Naast een aantal grote cabaretnamen zoals Bert Visscher, Pieter Derks, Paulien Cornelisse, Peter Pannekoek en Paul de Leeuw, zijn er ook nog tal van andere pareltjes die de Deventer Schouwburg komen bespelen. Wat te denken van aantrekkelijk toneel door Toneelgroep Oostpool met De Bananengeneratie of Adam & Eva 2.0 met acteursechtpaar Ellen Pieters en Han Oldigs. Laat je meevoeren op de mooie muziek van Tim Akkerman & The Ivy League of met The Royal Dutch Scam die een ode brengt aan Sting en The Police. Óf laat je bedwelmen door de dansvoorstelling Fortune, waarin Club Guy & Roni samen met het Indiase Navdhara India Dance Theatre en Slagwerk Den Haag op zoek gaat naar wat ons gelukkig maakt. Maar wat is geluk precies? Kortom, weer voor elk wat wils, diverser dan ooit en het programma gaat gefaseerd in verkoop, om zo beter in te kunnen spelen op de actualiteit.
Naast de previewavond kan men ook komen genieten van de gave theater experience die het gehele openingsweekend plaatsvindt, van 23 tot en met 25 september. Theatergezelschap Maria Guerrera maakt met ‘Een reis naar mens’ een unieke theatervorm, waarbij je als bezoeker niet in je stoel zit, maar al lopend de ‘voorstelling’ ervaart met al je zintuigen.
De seizoensopening begint om 20.30 uur. Kaarten kosten €7,50. Kaartverkoop via deventerschouwburg.nl/programma/seizoensopening-22-23