Stedendriehoek

Theater rond online oplichting

DEVENTER – Iedereen kan slachtoffer worden van digitale criminaliteit. Denk hierbij aan babbeltrucs, spoofing, phishing en oplichting via datingapps. In de komische eenakter ‘Ben je bedonderd’ van toneelgroep De Schalmspelers word je op humoristische wijze geïnformeerd over allerlei vormen van internetfraude en is er aandacht voor wat je ertegen kunt doen. De voorstelling is op donderdagavond 16 november en vindt plaats in de theaterzaal van Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18. De toegang is gratis.

Het doel van het stuk is om de schaamte rond dit onderwerp te verminderen en het bespreekbaar te maken bij ouderen. Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over het thema digitale veiligheid.

De toneelvoorstelling vindt plaats op donderdag 16 november van 19.30 tot 21.30 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de agenda op www.bibliotheekdeventer.nl, door een mail te sturen naar digitaalhuis@bibliotheekdeventer.nl of te bellen naar 0570-675700. De organisatie is in handen van de Bibliotheek Deventer, Carinova, Gilde Deventer, Raster en Ouderen Vereniging Deventer.

“Wil je graag komen, maar ben je minder mobiel? Dan kun je gebruik maken van het aanbod van AutoMaatje. Meer weten of wil je een ritje aanvragen? Bel 0570-781781 of stuur een e-mail naar automaatje@deventerdoet.nl.”