Stedendriehoek

The Animals naar Deventer Stadsfestival

DEVENTER – The Animals & Friends, afkomstig uit Engeland, komen op zaterdag 19 augustus naar het Deventer Stadsfestival. De band was in de jaren zestig, na The Beatles, de bestverkopende artiest in Engeland en vooral bekend van hits als ‘House of the Rising Sun’ en ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’.

The Animals & Friends, met de originele leden John Steel (1941, drums) en Mick Gallagher (1945, toetsen), speelt het originele werk uit de succesjaren. John Steel richtte The Animals samen met schoolvriend Eric Burdon op, die tegenwoordig met een andere band toert. The Animals zijn in 1994 opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

Het Deventer Stadsfestival wordt dit jaar op zaterdag 19 augustus gehouden en vindt voor het tweede jaar plaats in het Rijsterborgherpark. Eerder maakte de organisatie al namen bekend als Miss Montreal, Danny Vera, Boef, Lil’ Kleine en HAEVN. Daarnaast is er een uitgebreide kinderprogrammering met onder andere Buurman & Buurman, diverse attracties en theater.

In 2016 ontving het Deventer Stadsfestival op zijn eerste editie 7.500 bezoekers. De organisatie heeft de capaciteit niet vergroot en bevestigt dat de ticketverkoop op dit moment erg hard gaat, waarbij de mogelijkheid bestaat dat de tweede editie voortijdig uitverkoopt.

Tickets voor het Deventer Stadsfestival kosten 19 euro, exclusief servicekosten, en zijn verkrijgbaar bij alle Primera-winkels en op de website van het festival: www.deventerstadsfestival.nl. Er zijn ook vriendentickets verkrijgbaar, waarbij je vanaf 5 personen korting krijgt op de entreeprijs. Deze tickets zijn inmiddels nagenoeg uitverkocht.