Stedendriehoek

Terug naar je ex, is dat verstandig?

Heeft jouw vriend of vriendin het onlangs uitgemaakt? Dan kwam dit voor jou mogelijk als een donderslag bij heldere hemel. In dat geval heb jij ongetwijfeld last van liefdesverdriet, dat is meer dan logisch. Indien dit inderdaad het geval is, dan kun jij je je vast niet neerleggen bij de beslissing om een punt achter de relatie te zetten. Je hoopt mogelijk dat het toch nog goed komt tussen jullie en dat je straks weer terugkeert bij jouw ex. Maar is het eigenlijk wel verstandig om terug naar je ex te gaan? In de onderstaande tekst geven wij jou antwoord op deze vraag.

Hoe is de relatie beëindigd?
Sommige mensen vinden het lastig om te bepalen of zij al dan niet terug moeten naar hun ex. Geldt dit ook voor jou?  Kijk dan allereerst eens naar hoe de relatie is beëindigd. Dit kan jou namelijk helpen om een keuze te maken. Indien jouw ex vreemd is gegaan met een ander, dan is het niet verstandig om terug te gaan. Hij of zij kan in de toekomst maar zo nog eens de fout ingaan, waardoor je opnieuw gekwetst wordt. Is er niets bijzonders voorgevallen, maar was de break-up het gevolg van een opeenstapeling van kleine dingen? Dan kun je besluiten om het nogmaals met elkaar te proberen.

Waarom wil je weer samen zijn?
In de meeste gevallen is er een overduidelijke reden waarom een relatie wordt beëindigd. Toch zien we het geregeld gebeuren dat exen na verloop van tijd weer bij elkaar terugkeren. Doe dit echter nooit zonder blikken of blozen. Vraag jezelf altijd eerst af waarom je weer samen wilt zijn. Zijn er nog steeds gevoelens over en weer? Dan kan dit jullie doen besluiten om elkaar weer in de armen te sluiten. Is er een twijfel van jouw kant of ontbreekt het gevoel? Dan is het beter om allebei jullie eigen weg te kiezen.

Bewust van de risico’s
Terugkeren naar jouw ex kan goed uitpakken. Mogelijk blijven jullie wel de rest van jullie leven bij elkaar. Bekijk het echter niet té rooskleurig. Bedenk je altijd goed dat jullie relatie al eens op de klippen is gelopen. Indien je terugkeert bij jouw ex, kan dit maar zo nog eens gebeuren. Jouw hart kan in dat geval een tweede keer gebroken worden. Zorg er daarom voor dat jij je bewust bent van de risico’s voordat je terugkeert bij jouw ex.