Stedendriehoek

Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

“Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het openbaar vervoer”, aldus een woordvoerder.

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus. De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn vanwege corona tot nader order geannuleerd. Met vragen over het gebruik van het OV kan men wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur.

“Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV, maar u weet nog niet hoe het werkt? Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. Dat kan dagelijks van dinsdag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 12.00 uur, via telefoonnummer 038-3037010. Voor meer informatie, zie de website www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur