Stedendriehoek

Techniek tastbaar tijdens doe- en beleefevent

DEVENTER – Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello verzorgt op vrijdag 17 juni Techniek Tastbaar bij het Etty Hillesum Lyceum op de locatie De Marke Zuid. Tijdens dit doe- en beleefevent kunnen kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar kennismaken met techniek.

Goed geschoold personeel binnenhalen blijft een grote uitdaging voor bedrijven in de technische sector. Nu en in de toekomst. Onderwijs en bedrijfsleven zoeken de samenwerking op om kinderen van jongs af aan te enthousiasmeren voor de technische opleidingen. Daarom organiseert Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello samen met het bedrijfsleven het evenement Techniek Tastbaar. Zo’n 25 bedrijven laten de kinderen op een speelse manier kennismaken met techniek. De bedrijven komen uit de volgende branches: bouw en onderhoud, schilders, installatie, metaal, infra en mobiliteit en transport.

Techniek is overal
Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf of een beademingsapparaat in het ziekenhuis. Techniek is overal en overal zijn technici nodig. Bij Techniek Tastbaar maken kinderen kennis met techniek aan de hand van zeven verschillende werelden: Mens & Gezondheid; Energie, Water & Veiligheid; Voeding & Natuur; Wonen, Werken & verkeer; Ontwerp, Productie & Wereldhandel; Digitaal, Media & Entertainment; Hi-tech & Science. Dit concept geeft al aan dat de diversiteit in techniek heel groot is. Om nog maar niet te spreken van de vele kruisverbanden tussen deze werelden. De circa 25 regionale bedrijven laten zien waar ze actief zijn en kinderen ervaren zelf hoe dat met hun eigen belevingswereld te maken heeft. Techniek komt letterlijk dichterbij.

Techniek Tastbaar vindt 17 juni van 12.00 tot 20.00 uur plaats in het Etty Hillesum Lyceum, locatie De Marke Zuid, Ludgerstraat 1 in Deventer. De toegang is vrij. Ouders en verzorgers zijn ook welkom. Voor meer informatie: www.techniektastbaar.nl.