Stedendriehoek

Taste of Jazz maakt van Fermerie een foute’ nachtclub’

DEVENTER – Op zondag 15 januari zal de Fermerie te Deventer voor één keer worden omgetoverd tot een nachtclub die herinnert aan de roerige jaren 20 en ’30 in Parijs

een smeltkroes van jazz folklore en klassieke muziek die zich virtuoos vermengen met variété en amusement.

Het optreden zal worden verzorgd door de formatie Tango Extremo’ van saxofonist Ben van den Dungen en violiste Tanya Schaap. Met een vijfmansformatie aangevuld met zanger Job Hubatka en acteur Joris Lutz nemen zij het publiek mee naar de nachtclubs uit de vooroorlogse jaren waar een kruisbestuiving plaatsvond tussen diverse muziekstijlen uit alle hoeken van de wereld die uiteindelijk ook tot de jazzmuziek heeft geleid.

De elkaar afwisselende muzikale momenten worden van samenhang voorzien in de persoon van Johan door acteur Joris Lutz. Johan is geen nachtbraker en alles behalve extravagant maar er is iets aan Club Vaudeville dat hem mateloos intrigeert. ’s Avonds staat hij vaak onder het schijnsel van een lantaarnpaal te kijken wie er allemaal de club binnengaan. Soms zet hij zelfs een paar passen richting de entree. Wat zou een keurige man te zoeken hebben in zo’n obscure kelder vol criminelen en kunstenaars?

Bezetting: Joris Lutz (speciale gast) Job Hubatka (zang) Tanya Schaap (viool) Ben van den Dungen (saxofoon) Hans van der Maas (accordeon) Rob van Kreeveld (piano) Thomas Pol (contrabas).

Datum: zondag 15 januari. Aanvangstijd: 15.30 uur. Locatie: de Fermerie Muggeplein 9 te Deventer.
Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website of tegen een meerprijs aan de kassa van de zaal.
De entreekosten zijn € 900 voor volwassenen €500 voor studenten kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. De zaal is open vanaf 14.45 uur. Meer informatie en kaarten op www.tasteofjazz.nl.

Foto: Edu Calicher