Stedendriehoek

Table du Sud opent nieuwe showroom in Deventer

Met een gloednieuwe showroom aan de Houtmarkt in Deventer zijn de meubels van Table du Sud nu ook bereikbaar voor klanten in het oosten van het land. Elke tafel die het bedrijf levert is uniek en handgemaakt in de eigen werkplaats in Noord-Brabant. Aan het roer staan de jonge broers Teun en Evert Antonissen.

“We zochten al een hele tijd naar een showroom in het oosten van het land”, zegt Teun Antonissen. Voor het midden van het land heeft Table du Sud al een showroom in Nieuwkoop. Klanten uit Noord-Brabant en Limburg weten de showroom in Heeze te vinden, niet ver van Eindhoven. Daar zit ook de productie. “Met de nieuwe showroom kunnen onze klanten in Oost-Nederland veel gemakkelijker zelf zien wat ze bestellen. We zien dat klanten zich online oriënteren, daarom is onze website primair onze belangrijkste ‘winkel’, maar na dat eerste contact vinden klanten het wel fijn als ze een tafel kunnen zien en aanraken. Dat kan in onze showrooms. Je configureert de tafel zoals je hem wilt hebben, bestelt ‘m en dan gaan we aan de slag. Binnen zes weken krijg je de tafel thuis afgeleverd door onze eigen mannen van logistiek.”

Mooie locatie tegen de BoreelkazCerne

De juiste locatie vond Table du Sud aan de Houtmarkt in Deventer. “Een hele mooie locatie tegenover de Boreelkazerne met genoeg ruimte om onze hele collectie te laten zien”, vertelt Evert. “De showroom is direct helemaal gestript en bijna helemaal opnieuw opgebouwd. Qua sfeer en collectie is dit nu zeker onze mooiste showroom.” Naast een collectie tafels voor binnen en buiten verkoopt het bedrijf ook een uitgebreide collectie andere meubels: onder andere stoelen, banken, kasten, lampen, tv-meubels en vloerkleden. Ook geeft Table du Sud interieuradviezen. Sommige klanten kiezen ervoor de complete inrichting van hun woonkamer door Table du Sud te laten verzorgen.

Het verhaal van Table du Sud leest als een spannend jongensboek. Teun (30) deed na de middelbare school een internationale businessopleiding in Antwerpen. Hij deelde een huis met drie vrienden, was op zoek naar een geschikte bartafel maar kon die niet vinden. Hij vroeg zijn jongere broer Evert (23) te helpen. Die volgde op dat moment een meubelmakersopleiding in België. Niet veel later maakten de broers in de schuur van het ouderlijk huis de eerste eikenhouten tafel met ijzeren onderstel. “We kregen zoveel positieve reacties dat we dachten: eens kijken of hier markt voor is”, zegt Teun. De tafel werd op Marktplaats te koop aangeboden. “Nou, dat was zeker het geval. We konden die ene tafel vele malen verkopen.”

Maandenlang waren de broers in het schuurtje aan het werk om alle bestellingen op tijd te leveren. Stuk voor stuk met de hand gemaakt. Met gehuurde zaag- en vlakmachines voor de zware houten bladen en een slijptol en lasapparaat om uit één stuk ijzer onderstellen te maken. Elke ochtend begonnen ze om zes uur, zodat Evert daarna op tijd voor school was. Uit het hele land kwamen mensen om de op maat gemaakte tafels af te halen.

Tafels met unieke eigenschappen

Zes jaar later is Table du Sud uitgegroeid tot een bedrijf met bijna 80 medewerkers, een fabriekshal en showroom van 4.000 vierkante meter in Heeze en showrooms in Nieuwkoop en sinds kort dus in Deventer. Op het industrieterrein in Heeze wordt in september bovendien de productieruimte in de fabriek nogmaals verdubbeld tot 8.000 vierkante meters om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Op dit moment worden er wekelijks 150 tafels gemaakt. Naast houten tafels is er onlangs ook gestart met de productie van marmeren tafels. Net als in de schuur achter het ouderlijk huis worden alle tafels handgemaakt, waardoor ze allemaal unieke eigenschappen hebben. “Dat is het mooie van tafels van dit materiaal”, zegt Evert. “Koop je bij Table du Sud, dan weet je zeker dat je een helemaal naar jouw wens en in Nederland gemaakte tafel krijgt.”

Table du Sud is gevestigd aan de Houtmarkt 14 te Deventer. Parkeren aan de Verzetslaan of in de parkeergarage Q-park de Boreel. Zie ook de website www.tabledusud.nl