Stedendriehoek

Superhelden rennen voor Kinderhulp

DEVENTER – Zondag 17 mei vindt op het Grote Kerkhof in Deventer de eerste editie van de Kinderhulp Held&run plaats. Tijdens deze heldhaftigste sponsorloop van Nederland overwinnen kinderen en volwassenen – verkleed als superhelden – obstakels om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Ron König, burgemeester van Deventer en ambassadeur van Kinderhulp, geeft het startsein.

De Held&run bestaat uit een run van 1,5 kilometer en een van 5 kilometer door de binnenstad van Deventer. Tijdens de run gaan kinderen en volwassenen samen met een sidekick (vader, moeder, vriend, collega etc.) de strijd aan met uitdagende hindernissen en moeten zij allerlei schurken vangen. De helden schrijven zich als duo in via www.heldenrun.nl en laten zich sponsoren door vrienden en familie om zo geld voor Kinderhulp in te zamelen.

Het programma start op het Grote Kerkhof in Deventer om 11.00 uur met een warming-up. De 1,5-kilometerrun start om 11.30 uur, de 5-kilometerrun om 13.00 uur. Rond 16.00 uur is het programma afgelopen. Tijdens de Held&run is er muziek en zijn er ook leuke andere activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen: Virtual Reality-uitdagingen, schminken, een eigen heldenmasker maken en nog veel meer. Broertjes en zusjes van kinderen die meelopen zijn dus ook van harte welkom.

De gehele opbrengst van de Held&run gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp is er voor de 300.000 kinderen en jongeren die in Nederland in armoede opgroeien. Dit is 1 op de 12 kinderen. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen.

Kinderhulp roept kinderen én volwassenen in Deventer en omstreken op: “Schrijf je als duo in, laat je sponsoren door familie, vrienden en/of collega’s en ren 17 mei in je superheldenpak mee door de binnenstad van Deventer. Want samen zijn we supersterk tegen kinderarmoede!” Kijk voor meer informatie op www.heldenrun.nl