Stedendriehoek

Studenten zetten bloemetjes buiten in Girona

TWELLO – Negen excellente studenten van de onderwijsinstelling AOC Oost gaan een geweldige ervaring opdoen bij het grootste internationale bloemenevent ‘Girona Temp des Flor 2017’. Dit evenement in Spanje wordt door een half miljoen bezoekers bezocht.

De studenten van AOC Oost hebben de eer om samen met studenten van de school in Barcelona – en onder begeleiding van bekende arrangeurs uit binnen- en buitenland – de St. Felix-kerk en de trappartij aan te kleden.

Niet alle studenten van de opleiding bloem & design en design & styling kwamen in aanmerking om mee te gaan naar Girona. Alleen de studenten die hoog geëindigd zijn tijdens de Skills-competitie, mochten een motivatiebrief schrijven waarom ze wilden deelnemen. Uit de vele motivatiebrieven zijn de negen studenten geselecteerd.

De studenten worden tijdens de voorbereidingen van het evenement betrokken bij de hele opbouw, van begin tot eind. Ze helpen onder andere mee met het maken van ondergronden. Deze ervaring doen de jongelui niet op in een bloemenwinkel.

Girona Temp des Flor, één van de mooiste en grootste internationale bloemenevents, wordt gehouden van 13 tot en met 21 mei. Het betreft de 62e expositie. Voor studenten van AOC Oost is dit een jaarlijks terugkomend evenement en zij doen hier voor de vijfde keer aan mee. Voor informatie: www.gironatempsdeflors.net