Stedendriehoek

Struinen door de Duursche Waarden

Tijdens deze wandeling van 3 uur leer je dit uiterwaardengebied nabij Fortmond goed kennen. Je struint via een smal wandelpad door het ooibos naar de steenfabriek en door de uiterwaarden. Een echte natuurbelevenis! De Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids vertelt over de vogels en planten maar ook over het ontstaan van de Duursche Waarden. Maak kennis met de ‘maaimachines’ van het gebied: de Schotse hooglanders en Shetlandpony’s. Na afloop is er gelegenheid om bij te komen in het Infocentrum IJssel Den Nul.

De wandeling op maandag 2e Paasdag, 1 april 2024, start om 13.00 uur bij de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul (Rijksstraatweg 109, Olst) en duurt tot ong. 16:00 uur.

Kosten: € 10,00 volwassenen en € 5,50 kinderen tot en met 12 jaar. Start: vanaf de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109 Olst.

Aanmelden doet u via:

https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/struinen-door-de-duursche-waarden

Informatie bij Infocentrum IJssel Den Nul, evenementen@infocentrumijssel.nl Tel: (0570) 745040.

Tip: Trek waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en neem een verrekijker en iets te eten en te drinken mee voor onderweg!

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl voor activiteiten in uw regio. Kijk voor alle activiteiten van het Infocentrum IJssel Den Nul op www.infocentrumijssel.nl.