Stedendriehoek

Stichting Sportinstuif 55+ weer van start

DEVENTER – Stichting Sportinstuif 55+ in Deventer gaat weer van start in het nieuwe seizoen en heeft weer ruimte voor nieuwe sporters. Op maandag- en woensdagochtenden kan er worden gesport in de sporthal in Schalkhaar (Garderegimentsweg 23). De sportactiviteiten zijn van 10.00 tot 11.30 uur.

Stichting Sportinstuif 55+ is een groep van ongeveer 120 sporters die regelmatig één of beide  sportochtenden bezoeken. De jongste deelnemer is 55 jaar en de oudste 90: ongeveer 50% vrouwen en 50% mannen. Behalve uit Deventer komen de deelnemers uit Twello, Olst, Diepenveen, Schalkhaar, Lettele, Bathmen en Epse.

Zo werkt het
Er wordt gestart met een warming-up van een half uur. Dan volgen verschillende oefeningen, zoals lopen, joggen en spier- en strekoefeningen, alles naar ieders eigen mogelijkheden en eigen tempo. Na de warming-up gaat ieder zijn eigen favoriete sport beoefenen: tafeltennis, badminton, volleybal of dynamictennis. Alles gebeurt onder begeleiding van ervaren en bevoegde sportinstructrices. Tussendoor is er gelegenheid voor een kop koffie of thee en even bijpraten; het sociale aspect is immers ook erg belangrijk.

Nieuwe deelnemers
Bert Garst en Mayke Scholten, beiden 68 jaar, wonen in de Vijfhoek in Deventer. Vele jaren sportten ze in een sportschool. Na de coronaperiode zagen ze toevallig de folder van de Stichting 55+ ergens liggen en dachten: ‘dat lijkt precies iets voor ons’. In tegenstelling tot de sportschool leek de Sportinstuif 55+ hen minder individualistisch. Er worden diverse balspelen beoefend en het sociale element sprak hen erg aan. “Wij vinden het beiden erg plezierig dat we altijd starten met een warming-up onder deskundige leiding. De warming-up is iedere keer weer anders en daardoor ontzettend gevarieerd. Alle spieren krijgen een beurt en het mooie is dat je mee kan doen naar eigen kunnen en mogelijkheden.”

Doe ook mee
Kortom, voor iedereen van 55 en ouder geldt: word fitter, voel je daar prettig bij en blijf langer gezond bij de Stichting Sportinstuif 55+. Per keer dat je meedoet betaal je €3,-; er is geen lidmaatschap. Afmelden is niet nodig en kom je niet of ga je op een (lange) vakantie, dan betaal je niets.
Voor meer informatie: kijk op www.sportinstuif-55plus of bel 06-53182362 (Otto van Huffelen) of kom gewoon kijken of proefdraaien op een maandag of woensdag.