Stedendriehoek

Sterke groei bij schoolvoetbal

DEVENTER – Als de krokusvakantie begint, kan de Schoolvoetbalcommissie het programma uitwerken voor het 83e Deventer Schoolvoetbaltoernooi. Op zaterdag 17 februari sluit de inschrijftermijn voor het toernooi dat plaatsheeft op maandag 30 april en dinsdag 1 mei. Voorzitter Frans de Vries is blij met de respons tot nog toe, al blijven inschrijvingen welkom: “Vooral bij het meisjesvoetbal en bij de jongste groep deelnemers (6 tot en met 8 jaar) zien we de laatste jaren een sterke groei.”

De commissievoorzitter bespeurt een andere leuke tendens: “Op Facebook wordt steeds meer door ouders met elkaar gecommuniceerd over de inschrijving. En men herinnert elkaar er aan dat de teams moeten worden gevormd. Erg leuk.”
Een trend de afgelopen jaren is, volgens De Vries, ook dat meer jongeren zich aangetrokken voelen tot de rol van scheidsrechter. “Twee jaar geleden merkten we dat voor het eerst, toen zich spontaan een jongen meldde omdat we te weinig scheidsrechters hadden. Afgelopen jaar kregen we ook steun vanuit verenigingen en ik hoop dat we dit jaar die lijn voortzetten. Het toernooi is leuk voor de jonge voetballers, maar zeker ook voor beginnende scheidsrechters, die bovendien beide dagen optrekken met de ervaren scheidsrechters.”

Regiofinales ook in Deventer
Winnaars in de oudste groepen mogen sinds jaar en dag meedoen aan de regiofinales. Die zijn kort na het Deventer Schoolvoetbal in Oost-Nederland. Die regiofinales zijn dit jaar in Deventer om de sportvelden Zandweerd. “Een extra reden om mee te doen, want je maakt kans op de regiofinales waar je niet ver voor hoeft te reizen”, aldus De Vries.

Kijk voor meer informatie op de website www.deventerschoolvoetbal.nl of de Facebookpagina van het toernooi.