Stedendriehoek

Stalling Scania trucks op S/Park-terrein voor goed doel

Het beveiligde S/Park-terrein in Deventer wordt binnenkort gebruikt als tijdelijke stallingslocatie voor trucks van Scania die op weg waren naar Rusland. Het schip, dat met de nieuwe trucks onderweg was, heeft in verband met de oorlog in Oekraïne rechtsomkeert gemaakt. Inmiddels zijn de vrachtwagens weer in Nederland en heeft Scania acuut een stallingslocatie nodig. De vergoeding voor de tijdelijke stalling komt ten goede aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Veiligheidsregio Overijssel, meldt de gemeente.

Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) kreeg het verzoek uit te zien naar een beveiligde locatie waar vrachtwagenproducent Scania tijdelijk een grote hoeveelheid trucks zou kunnen stallen, die oorspronkelijk aan afnemers in Rusland waren verkocht. Het door HMO te ontwikkelen S/Park-terrein in Deventer kwam snel in beeld als geschikte tijdelijke locatie om een paar honderd Scania trucks te stallen. Op het grotendeels ongebruikte S/Park-terrein is veel ruimte beschikbaar tussen de verschillende gebouwen.

Het terrein is volledig omheind en wordt beveiligd. Trucks waarvoor Scania een nieuwe afnemer vindt, worden direct uitgeleverd. Het aantal trucks op het terrein neemt dus gaandeweg af.

Opbrengst voor opvang Oekraïense vluchtelingen
“De vergoeding die Scania betaalt voor de tijdelijke stalling van de trucks komt ten goede aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Veiligheidsregio Overijssel. Zo kunnen bijvoorbeeld demontabele, modulaire wooneenheden worden ingezet voor de opvang”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het voorbereiden van het slopen van de aanwezige bebouwing en het bouwrijp maken van het S/Park-terrein wordt niet beperkt door het gebruik van de vrije ruimte. Deze voorbereidingen kunnen gewoon doorgaan.