Stedendriehoek

Stadswandelingen in Deventer nu ook toegankelijk voor mindervaliden

Sinds de verlichting van de coronamaatregelen lopen de stadsgidsen van het Gilde Deventer weer dagelijks met groepen tot maximaal tien personen langs de highlights van de Deventer binnenstad. Om dit ook mogelijk te maken voor bezoekers die minder goed ter been zijn, heeft het Gilde Deventer een rolstoel aangeschaft.

Op maandag 28 juni heeft de voorzitter van het Gilde, Bart Langejan, de rolstoel officieel aangeboden bij de manager van de VVV Karin Smeenk. “Hiermee bieden we groepen en/of families waarvan één iemand niet in staat zou zijn om de hele wandeling mee te lopen, de mogelijkheid om gebruik te maken van de rolstoel. Ook deelnemers aan de groepsarrangementen van de VVV kunnen gebruik maken van de rolstoel. Wel is het verstandig om voorafgaand aan de wandeling te informeren of de stoel beschikbaar is.”

De stadswandelingen starten zeven dagen per week om 13.30 uur vanaf het VVV-kantoor aan de Brink (Penninckshuis). Op zaterdagen starten er ook wandelingen om 11.00 uur. De ervaren en zeer enthousiaste stadsgidsen nemen de bezoekers mee op een wandeling van anderhalf uur door de oude binnenstad. Tijdens de wandeling langs de monumenten vertellen zij met anekdotes over de rijke geschiedenis van Deventer. Kaartjes à € 6,- zijn verkrijgbaar in de VVV-winkel.