Stedendriehoek

Stadstroubadour neemt afscheid

DEVENTER – De Reisgenoot (Maarten van Veen) neemt na drie jaar afscheid van het stadstroubadourschap. Van Veen doet dat op donderdag 8 december met een afscheidsavond in de bibliotheek waarbij songs, beelden en anekdotes van zijn drie pioniersjaren als eerste stadstroubadour aan bod komen.

Ook maakt hij die avond, samen met de bezoekers, zijn laatste stadstroubadourslied voor de Gemeente Deventer. Van Veen verwacht dat mensen blij en vol enthousiasme over hun eigen stad naar huis zullen gaan.

Van Veen zong de afgelopen drie jaar over de mensen die de stad maken en draaiende houden: “Ik heb geprobeerd om vooral te zingen over gewone Deventenaren, mensen die normaal niet in de spotlight staan. Mensen die een buurthuis draaiende houden, het Vogeleiland onderhouden of mensen bij elkaar brengen met een mooi initiatief.” Op www.stadstroubadourdeventer.nl zijn alle songs terug te luisteren.

‘Wat is de Deventer cultuur?’

Het laatste stadstroubadourslied maakt Van Veen sámen met de bezoekers van de afscheidsavond. Om dat te kunnen doen is hij zoek naar het antwoord op een vraag: ‘wat is de Deventer cultuur?’ Videoploeg De Rocketboys zijn aanwezig met hun camera’s om voor of na de voorstelling de antwoorden vast te leggen. Hiermee maakt Van Veen zijn dan laatste lied en video als troubadour van Deventer.

Of het stadstroubadourschap van de gemeente Deventer een vervolg krijgt, is nog onbekend. Van Veen: “Ik vond het enorm bijzonder om de eerste stadstroubadour van Deventer te mogen zijn. Er zijn zoveel Deventenaren die zich inzetten voor de stad en ze verdienen het allemaal om toegezongen te worden. Ik heb mijn best gedaan en hoop dat mijn initiatief een vervolg krijgt!”

Het programma vindt op 8 december vanaf 20.00 uur plaats op de begane grond van de bibliotheek aan de Stromarkt. Vanaf 19.30 uur zijn alle inwoners van de gemeente Deventer van harte welkom om hun bijdrage te leveren aan het lied.