Stedendriehoek

Sta stil bij de kostbaarheid van uw gehoor

DEVENTER – Gehoor is van onschatbare waarde. Toch ervaren veel mensen schroom om hun gehoor te laten testen. Maar liefst 80 procent van de mensen met hoorproblemen gaan pas na vijf tot zeven jaar naar een audicien. Jammer, want in al die jaren gaat het verminderde gehoor ten koste van de kwaliteit van leven en gezondheid. En dat terwijl er tegenwoordig voor vrijwel iedereen een goede, passende oplossing is. 

Hier moet verandering in komen, dacht Thijs Kamphuis van Intervisie optiek. Vandaar dat hij sinds kort niet alleen oogzorg, maar ook het beste voor uw gehoor biedt: van Intervisie optiek naar Intervisie zien en horen, op het adres Keizerstraat 35.

Uit onderzoek blijkt dat in Nederland maar liefst 13 procent van de Nederlandse bevolking van 40 jaar en ouder een gehoorverlies heeft. Opvallend genoeg laten mensen bijvoorbeeld wel hun tanden en ogen regelmatig checken, maar wordt dit voor het gehoor niet als standaard beschouwd. Gehoorproblemen kunnen echter een groot effect hebben op uw plezier in het leven. Goed horen maakt namelijk gelukkig.

Goed horen is essentieel

“Ons gehoor zorgt ervoor dat we informatie krijgen, emoties herkennen, met anderen kunnen communiceren, gevaar opmerken en ons kunnen concentreren. Goed horen is daarom essentieel voor een prettig, veilig en gezond leven”, zegt StAr-gecertificeerde audicien Irma Soltaat van Intervisie zien en horen. “Ik geloof in het belang van een regelmatige controle van het gehoor. Hierbij werk ik echt samen met mijn klant. Eerst brengen we de stand van zaken rondom het gehoor in kaart. Wanneer er problemen worden gesignaleerd gaan we op zoek naar een oplossing waar u zich goed bij voelt. Bent u een muziekliefhebber? Dan heeft u een andere oplossing nodig dan wanneer u beter wilt horen in gezelschap.”

Hoorwens en luistersituatie

De ontwikkelingen in hoortoestellenland zijn de laatste jaren snel gegaan. De ideale hooroplossing is maatwerk en afhankelijk van de oorzaak en complexiteit van het gehoorprobleem. Daarom neemt Intervisie zien en horen uitgebreid de tijd om te testen en uw wensen door te nemen. Twijfelt u over uw gehoor? Neem vandaag nog de stap om uw gehoor gratis te laten testen en maak een afspraak via telefoonnummer 0570-614645. Of kijk op www.intervisiezienenhoren.nl