Sport

Zwemmen voor strijd tegen kanker

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triathlon Holten van 2021. Dat maakte de voormalig olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen vorige week bekend. Samen met veertig andere deelnemers vormt hij op 3 juli Team Maarten, dat geld inzamelt voor instanties die zich richten op onderzoek naar kanker en zorg aan kankerpatiënten.

Maarten van der Weijden stimuleert en ondersteunt met zijn MvdW Foundation wetenschappelijke- of zorginitiatieven om uiteindelijk te voorkomen dat patiënten sterven aan kanker of om de kwaliteit van leven van patiënten met kanker te verbeteren. In 2020 riep de foundation Team Maarten in het leven, om deel te nemen aan een aantal vooraanstaande sportevenementen. Het doel is dat alle deelnemers via donaties zoveel mogelijk geld inzamelen voor de ondersteunde projecten.

‘Gaaf evenement om aan deel te nemen’

Van der Weijden selecteert zelf de fiets-, loop- en triatlonevenementen. “De Triathlon Holten lijkt me een heel gaaf evenement om met Team Maarten aan deel te nemen”, zo zegt hij.

De organisatie verheugt zich op haar beurt enorm op de komst van Maarten en zijn teamleden, die tijdens hun deelname aan het evenement herkenbaar zullen zijn aan de MvdW Foundation shirts. “Onwijs gaaf dat een sporticoon als Maarten van der Weijden deelneemt en dat we met de Triathlon Holten een platform kunnen bieden voor de sportieve prestaties en prachtige initiatieven van de foundation en Team Maarten”, aldus voorzitter Martin Pieters.

Aanmelden voor het te vormen team kan via de foundation, die vervolgens de teamleden selecteert. Meer informatie daarover kan men vinden op de website teammaarten.mvdwfoundation.nl/project/triathlon-holten