Sport

Zoveelste ‘product’ uit keepersgeslacht tekent contract

DEVENTER - Contractondertekening Sven Jansen bij Go Ahead Eagles, Seizoen 2021-2022, 14-07-2022, GA Eagles goalkeeper Sven Jansen

Geboren worden met het rood-gele virus én de juiste keepersgenen. Het is een combinatie die ervoor zorgde dat Sven Jansen (17) in 2019 de overstap maakte van SV Schalkhaar naar Go Ahead Eagles. Vorige week tekende de doelman een driejarig contract in De Adelaarshorst.

Sven Jansen komt uit een echt keepersgeslacht, dat ooit in vijfvoud het doel van de voormalige Deventer amateurvereniging Labor verdedigde. Opa Jan Jansen keepte in het eerste elftal, terwijl zijn broers onder de lat stonden bij het tweede, derde en vierde elftal van Labor én de A1 van de club. Marcel Jansen, de vader van Sven, speelde ook nog bij Labor en keepte nadien voor het eerste elftal van SV Schalkhaar. En oom Erwin Jansen – tegenwoordig onder meer voor de Supportersvereniging actief achter de bar – was in het verleden keeper in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles.

Supertrots
“Mijn opa reageerde laaiend enthousiast toen ik hem het nieuws over mijn contract bij Go Ahead Eagles vertelde”, zegt Sven Jansen. “Hij is echt supertrots, net als mijn ouders. Zelf vind ik het natuurlijk ook fantastisch dat ik bij de club uit mijn geboortestad een verbintenis heb mogen tekenen.” Twee jaar geleden schoof Jansen al vroeg in het seizoen door als derde keeper van de hoofdmacht. “Mocht ik ineens als 15-jarige op de bank plaatsnemen tijdens wedstrijden”, blikt de jonge keeper terug. “Het was een fantastisch seizoen om mee te maken, met de uiteindelijke promotie als kers op de taart. Afgelopen Eredivisieseizoen was uiteraard ook mooi om mee te maken, al moest ik het toen vooral hebben van trainingen met de eerste selectie en wedstrijden met Go Ahead Eagles Onder-21.” In de voorbereiding op het aanstaande seizoen kreeg Sven Jansen al de nodige speeltijd tijdens de oefenwedstrijden die het team van René Hake speelde. “Mooi dat ik de kans krijg, daar spreekt vertrouwen uit”, geeft Jansen aan.

“Elke wedstrijd die ik bij het eerste elftal onder de lat sta, is goed voor mijn ontwikkeling. Dat merk je als doelman gelijk bij tegenstanders als PAOK Saloniki en Standard Luik. De snelheid en zuiverheid waarmee zij schieten, dat is van een heel ander niveau. Elke bal richting doel moet je er gewoon staan als keeper, het team moet op je kunnen bouwen. Aankomend seizoen wil ik me als vaste doelman van de eerste selectie verder ontwikkelen. Mijn ultieme doel is uiteraard om de komende jaren door te groeien naar eerste doelman van Go Ahead Eagles.”

Interessant talent
“Sven is een leergierige en gedreven jongen met een professionele mindset”, zegt technisch manager Paul Bosvelt. “Hij beschikt over fysieke en motorische voorwaarden om tot een prima doelman uit te groeien. In combinatie met de drive om iedere dag beter te worden, maakt dat hem tot een interessant talent.”