Sport

Zomerprogramma VHC Twello: voor ieder wat wils

Voorster Hockey Club (VHC) Twello vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, van jong tot oud(er). Daarom organiseert de vereniging per leeftijdscategorie verschillende evenementen en trainingen. Van schoolhockeyclinics voor de jeugd tot aan walk-in hockey voor degenen die wat minder intensief bezig kunnen of willen zijn maar wel lekker buiten willen bewegen.

Schoolhockeyclinics

“Voor alle kinderen die deze periode sportlessen op school missen, organiseren wij hockeyclinics. Deze clinics worden uiteraard coronaproof verzorgd. Het doel van de clinics is om kinderen op een leuke manier buiten te laten sporten, nu dit door scholen of sportverenigingen niet optimaal kan worden aangeboden”, aldus Esmée Boer.

“Verschillende scholen hebben zich al aangemeld hiervoor. De kinderen worden verdeeld over verschillende onderdelen, waarbij ze in een spelvorm kennismaken met hockey. Er is zelfs een wedstrijdelement ingebouwd: een shoot out-competitie tussen de leerlingen van verschillende scholen. De leerlingen hebben shoot outs mogen doen bij één van onze topkeepers. De scores van alle schoolkinderen die deze weken meedoen, worden verwerkt in een totaalklassement, waardoor er aan het einde van alle clinics een top 3 uit komt. Uiteraard zijn er ook medailles op de dag zelf te verdienen, want wat hebben we een talenten gezien!”

Walk-in hockey

“Voor volwassenen zonder hockey-ervaring introduceert VHC Twello deze zomer een andere manier van hockey, genaamd walk-in hockey. Dit is speciaal bedoeld voor de beginnende hockeyers die hun techniek willen verbeteren, of voor volwassenen die kennis willen maken met hockey. Maar wat is walk-in hockey? De naam zegt het eigenlijk al: ‘lopend hockeyen’, oftewel hockeyen zonder te rennen. De trainingen zijn gericht op het aanleren en verbeteren van hockeytechnieken. Walk-in hockey wordt elke dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur gegeven.”

Zomeravondhockey

Elke zomer organiseert VHC Twello zomeravondhockey, vertelt Esmée: “Voor elke leeftijd is er een moment in de week waarbij we per leeftijdscategorie een gemengd partijtje spelen. Iedereen is welkom! Je hoeft ook hiervoor geen lid te zijn of ervaring te hebben. Hockeysticks en bitjes zijn ook verkrijgbaar op de club.”

Aanmelden

“Wil jij je aanmelden voor een van de genoemde initiatieven? Of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar werving@vhctwello.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!”