Sport

Xander Blomme zet handtekening onder nieuw contract tot medio 2026

Xander Blomme heeft zijn contract bij Go Ahead Eagles met twee jaar verlengd. De Belgische middenvelder heeft in De Adelaarshorst zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2026 en maakte dit vanmiddag te midden van tientallen supporters bekend in de Fanstore van de club.

“Mijn goede gevoel bij de club is de belangrijkste reden geweest om mijn contract te verlengen”, zegt Blomme. “Het wederzijdse vertrouwen is groot. Vorig seizoen heb ik aanvankelijk geduldig moeten wachten op mijn kans, maar richting het einde van het seizoen heb ik de nodige speelminuten mogen maken. Wat ik als mijn mooiste moment van afgelopen seizoen beschouw? Dat is zonder twijfel mijn doelpunt in De Adelaarshorst tegen Fortuna Sittard. Een persoonlijke bekroning voor mezelf en een belangrijke goal voor het team om ons veilig te spelen in de Eredivisie. Dit seizoen wil ik zowel persoonlijk als met het team verdere stappen maken.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Xander heeft zich het afgelopen jaar knap omhoog geknokt in de hiërarchie. Uiteindelijk heeft hij de nodige speelminuten gemaakt in het eerste elftal. Zijn kwaliteiten en enorme drive zijn voor hem een goede basis om zich verder door te ontwikkelen als speler.”