Sport

Weerbaar Eagles toch onderuit bij koploper PSV

Het is Go Ahead Eagles niet gelukt om een resultaat te boeken op bezoek bij PSV. In Eindhoven werd met 2-0 verloren van de koploper van de Eredivisie. De doelpunten kwamen op naam van Phillipp Mwene en Cody Gakpo. Het puntentotaal van de eerste seizoenshelft bleef voor Go Ahead Eagles daarmee steken op 21.

Voor beide ploegen was het de laatste wedstrijd voor de winterstop. De openingstreffer viel al snel in Eindhoven. Phillipp Mwene schoot na iets minder dan tien minuten raak vanaf randje zestien. In de eerste helft werd Go Ahead Eagles vooral teruggedrongen door de Eindhovenaren. Tot echt grote kansen kwam PSV daarentegen niet. Warner Hahn moest in de slotfase van het eerste bedrijf wel nog meermaals heldhaftig optreden. Pogingen van Mario Götze (volley) en Carlos Vinícius (kopbal) werden gekeerd door de 29-jarige lijnverdediger. In de extra tijd van de eerste helft werd aan de andere kant een poging van Philippe Rommens geblokkeerd, terwijl PSV’er Yorbe Vertessen een vrije schietkans over het Eagles-doel schoot.

Rode kaart
Na rust was de eerste mogelijkheid in het Philips Stadion voor de thuisploeg. Een schot van Carlos Vinícius kwam recht op Hahn af. Niet veel later kwam Iñigo Córdoba er gevaarlijk uit namens Go Ahead Eagles, maar zijn poging belandde in de handen van Joël Drommel. Na zo’n driekwart wedstrijd moest Go Ahead Eagles verder met tien man. Na tussenkomst van de videoscheidsrechter kreeg Joris Kramer een rode kaart van arbiter Dennis Higler. Zijn overtreding op Vertessen werd beoordeeld als het neerhalen van een doorgebroken speler.

Na de rode kaart van Kramer werd Go Ahead Eagles wel wat gevaarlijker. Zo kregen onder anderen Rommens en Luuk Brouwers mogelijkheden. Het tweede doelpunt van de avond viel echter aan de andere kant. Op aangeven van Maxi Romero maakte Cody Gakpo de 2-0. Mauro Júnior raakte niet veel later de lat. Het was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Daarmee sluit Go Ahead Eagles de eerste seizoenshelft af op een elfde plaats.

PSV-Go Ahead Eagles 2-0 (1-0)

9′ Phillipp Mwene 1-0

78′ Cody Gakpo 2-0

Scheidsrechter: Dennis Higler

Rode kaart: Joris Kramer (Go Ahead Eagles)

Gele kaart: Armando Obispo (PSV)

PSV: Joël Drommel; Philipp Mwene, André Ramalho (30’ Armando Obispo), Olivier Boscagli, Mauro Júnior (90+1′ Richard Ledezma); Érick Gutiérrez, Ibrahim Sangaré; Yorbe Vertessen (75’ Marco van Ginkel), Mario Götze (90+1′ Philipp Max), Cody Gakpo; Carlos Vinícius (75’ Maxi Romero).

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Boyd Lucassen, Jay Idzes, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers (85′ Frank Ross); Philippe Rommens, Luuk Brouwers (87′ Turan Tuzlacik), Ragnar Oratmangoen (46’ Ogechika Heil); Iñigo Córdoba (71’ Justin Bakker), Giannis Botos (46’ Isac Lidberg).