Sport

Weekend in teken van 100 jaar Vetkampstraat

Zondag 2 mei speelt Go Ahead Eagles de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Op die dag is het precies 101 jaar geleden dat de club verhuisde naar de plek waar Go Ahead Eagles nu nog steeds speelt: hét Home of Football aan de Vetkampstraat.

Ondanks de omstandigheden is het een jubileum dat Go Ahead Eagles heel graag samen met de supporters viert. Iets wat eigenlijk vorig jaar zou gebeuren in een volle Adelaarshorst, maar corona gooide toen roet in het eten. Om toch zo veel mogelijk trouwe supporters te verbinden, is komend weekend uitgeroepen tot het ‘100 jaar Vetkampstraat Actieweekend!’ Zaterdag en zondagochtend worden alle supporters die voor volgend seizoen hun seizoenkaart hebben verlengd/besteld, hoogstpersoonlijk bezocht door een Go Ahead Eagles-ambassadeur. Ook spelers, stafleden en clublegendes rijden mee om de speciale 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakketten rond te brengen. In het pakket bevindt zich onder meer een zeer speciale uitgave van Matchday!, driedubbeldik en compleet uitgevoerd in de stijl van een van de meest legendarische wedstrijden aan de Vetkampstraat: het thuisduel met Celtic in 1965. Verder onder meer een hapje, een drankje en een mooie 100 jaar Vetkampstraat-kaart.

De spelers van Go Ahead Eagles treden tegen Helmond Sport aan in een prachtig retrotenue, dat gebaseerd is op het tenue dat gedragen werd tijdens de eerste wedstrijd aan de Vetkampstraat in 1920.