Sport

Voorbereiding op tweede seizoenshelft van start

De selectie van Go Ahead Eagles is vorige week begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft van voetbaljaargang 2022/2023. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet met betrekking tot het voorbereidingsschema, dat naast trainingen ook uit een aantal besloten oefenwedstrijden zal bestaan. Een complex traject, waarbij het inpassen en vastleggen van de juiste oefentegenstanders regelmatig pas in een laat stadium definitief gemaakt kan worden.

“Een aantal oorzaken ligt ten grondslag aan het besloten karakter van de meeste oefenwedstrijden die we in december spelen”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “De belangrijkste reden is het verkrijgen van een vergunning voor het spelen van wedstrijden mét publiek op het sportcomplex van een amateurvereniging. Een dergelijke vergunning dient meerdere weken van tevoren aangevraagd te worden en die tijd hebben we simpelweg niet voor het benaderen en vastleggen van tegenstanders en amateurcomplexen en het definitief invullen van het oefenprogramma voor deze – ongebruikelijke – voorbereidingsperiode in december. Voor het spelen van een oefenwedstrijd zónder publiek geldt daarnaast in veel gevallen als aanvullende veiligheidsvoorwaarde dat – onder meer op verzoek van de lokale autoriteiten, onze ketenpartners en/of onze tegenstander – de locatie en het aanvangstijdstip van de besloten oefenwedstrijd pas ná afloop van het duel bekend gemaakt mogen worden. Gevolg is dat we voorafgaand en tijdens oefenduels minimale wedstrijdinformatie mogen en kunnen verstrekken richting onze supporters, maar pas na afloop naar buiten zullen treden middels een wedstrijdverslag op onze website en socials.”

In theorie zou De Adelaarshorst voor het spelen van oefenwedstrijden mét publiek een alternatief kunnen zijn. “Hiervoor beschikken we over een doorlopende vergunning”, geeft Van Dop aan. “Aan deze doorlopende vergunning zit echter wel een maximum aantal wedstrijden dat we per seizoen mét publiek in het stadion mogen spelen, aangezien elke wedstrijd met toeschouwers als een evenement wordt gezien. Als we zouden besluiten om in december een oefenwedstrijd mét publiek in De Adelaarshorst te spelen, dan zou dat dus kunnen betekenen dat we later in het seizoen in de problemen kunnen komen mochten er onverhoopt extra thuiswedstrijden in het bekertoernooi en/of de play-offs bij ons op de wedstrijdkalender komen. Al met al hadden we uiteraard zelf natuurlijk ook liever gezien dat alle oefenwedstrijden voor publiek toegankelijk zouden zijn, maar we hopen ook dat onze supporters begrip hebben voor alle afwegingen die we als club dienen te maken om ons met onze eerste selectie zo optimaal mogelijk voor te kunnen bereiden op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie.”

Speeldata en -tijden tweede seizoenshelft bekend

De KNVB heeft het definitieve speelprogramma voor de tweede seizoenshelft van seizoen 2022/2023 bekendgemaakt. Go Ahead Eagles zal de competitie op zaterdag 7 januari hervatten met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (aftrap 20.00 uur).

Voor Go Ahead Eagles staan er nog twintig wedstrijden op de planning, waarvan twaalf op zondag, vijf op zaterdag, twee op vrijdag en één op woensdag. Het volledige programma is hieronder te vinden:

Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles (zaterdag 7 januari, 20.00 uur)

Go Ahead Eagles-FC Utrecht (zondag 15 januari, 14.30 uur)

RKC Waalwijk-Go Ahead Eagles (zaterdag 21 januari, 21.00 uur)

Go Ahead Eagles-AZ (woensdag 25 januari, 18.45 uur)

PSV-Go Ahead Eagles (zaterdag 28 januari, 16.30 uur)

Go Ahead Eagles-NEC (zondag 5 februari, 14.30 uur)

Sparta Rotterdam-Go Ahead Eagles (zondag 12 februari, 12.15 uur)

Go Ahead Eagles-FC Twente (zondag 19 februari, 14.30 uur)

FC Emmen-Go Ahead Eagles (zondag 26 februari, 14.30 uur)

SC Cambuur-Go Ahead Eagles (zondag 5 maart, 20.00 uur)

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk (vrijdag 10 maart, 20.00 uur)

FC Utrecht-Go Ahead Eagles (zaterdag 18 maart, 16.30 uur)

Go Ahead Eagles-Ajax (zondag 2 april, 12.15 uur)

Vitesse-Go Ahead Eagles (zaterdag 8 april, 18.45 uur)

Excelsior-Go Ahead Eagles (vrijdag 14 april, 20.00 uur)

Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard (zondag 23 april, 14.30 uur)

Go Ahead Eagles-FC Groningen (zondag 7 mei, 14.30 uur)

Feyenoord-Go Ahead Eagles (zondag 14 mei, 16.45 uur)

Go Ahead Eagles-FC Volendam (zondag 21 mei, 14.30 uur)

sc Heerenveen-Go Ahead Eagles (zondag 28 mei, 14.30 uur)