Sport

Voetballer Sam Beukema ‘lichtend voorbeeld voor alle jeugdspelers’

Foto: Erik Pasman

Go Ahead Eagles heeft met AZ overeenstemming bereikt over de transfer van Sam Beukema. De verdediger maakt na afloop van het huidige seizoen de overstap naar de Alkmaarders.

Sam Beukema is net als vorig seizoen onbetwist basisspeler bij Go Ahead Eagles. Onlangs kroonde hij zich als allereerste verdediger ooit tot de Beste Speler van de Periode. “Uiteraard verlaat je de club van je stad niet zomaar”, vertelt Beukema, die in Deventer nog een contract tot medio 2023 had. “Maar als een mooie topclub als AZ zich meldt is dat een kans die je niet laat lopen. Ik ben blij en trots dat ik deze mooie stap kan gaan zetten, en ben iedereen die me de afgelopen jaren geholpen heeft in mijn ontwikkeling erg dankbaar.”

Verdere woorden over zijn vertrek bewaart Sam graag voor als het moment zover is. Want – zo haast hij zich te zeggen – hij is zeker nog niet weg. De focus ligt nog volledig op Go Ahead Eagles: “We hebben nog alles om voor te spelen en er wachten ons bovendien in korte tijd prachtige wedstrijden. De honger voor succes was al maximaal, maar krijgt nu een extra laag. Want iedereen zal begrijpen op welke wijze ik het liefst afscheid neem…”

Technisch manager Paul Bosvelt sluit zich helemaal aan bij de woorden van de speler. “Ik denk dat iedereen Sam deze overgang ontzettend gunt. Hij heeft er keihard voor gewerkt, vanaf de jeugdopleiding tot waar hij nu staat. Voor ons als club is het mooi dat een jeugdexponent een stap als deze maakt. Sam geldt op alle fronten als lichtend voorbeeld voor de jongens die nu in de Voetbalopleiding actief zijn.”