Sport

Voetbalacademie heeft trainersstaf voor nieuwe seizoen rond

De Go Ahead Eagles Voetbalacademie heeft voor het seizoen 2023/2024 de zes functies van hoofdtrainer ingevuld. Alle hoofdtrainers voor het aankomende seizoen zijn stuk voor stuk jeugdtrainers die ook in het huidige seizoen al actief zijn binnen de jeugdopleiding van de club.

“Onze hoofdtrainers vervullen uiteraard een belangrijke functie binnen de Go Ahead Eagles Voetbalacademie”, zegt Eric Whittie, hoofd jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles. “We zijn dan ook blij dat de namen van de zes hoofdtrainers voor het seizoen 2023/2024 op dit moment al bekend zijn. Het stemt ons extra tevreden dat sommigen van hen zich zelfs voor meerdere jaren aan de Go Ahead Eagles Voetbalacademie hebben verbonden. Daarnaast zijn we op dit moment druk bezig met de invulling van de rest van de begeleidingsstaf. In de Go Ahead Eagles Voetbalacademie zijn zo’n 130 jeugdspelers actief, maar ook bijna honderd personen die er gezamenlijk voor zorgen dat onze talenten díe begeleiding krijgen die nodig is om hun voetbaldroom na te jagen. Assistent-trainers, performance trainers, keeperstrainers, specialisten, ondersteunende begeleiders, noem maar op. Er zit al veel schot in de gesprekken die we met iedereen voeren en binnenkort hopen we met een totaaloverzicht van de stafindeling voor de zes verschillende jeugdteams naar buiten te kunnen treden.”

Voor het seizoen 2023/2024 zullen de volgende hoofdtrainers bij de verschillende jeugdteams voor de groep staan:

Martijn Jongbloed (momenteel hoofdtrainer Onder-21)

Jeroen Spies (momenteel hoofdtrainer Onder-18)

Jip Ellenbroek (momenteel hoofdtrainer Onder-16)

Patrick Kieftenbelt (momenteel assistent-trainer Onder-16)

Peter Vogel (momenteel hoofdtrainer Onder-14)

Bram Meuwissen (momenteel hoofdtrainer Onder-13)

Aygun neemt afscheid
Mustafa Aygun (hoofdtrainer Go Ahead Eagles Onder-15) had al eerder besloten dat hij vanaf het seizoen 2023/2024 geen onderdeel meer uit zal maken van de staf van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Dit heeft hij kenbaar gemaakt in een gesprek met Eric Whittie, hoofd opleiding van de Voetbalacademie.

“De combinatie met mijn dagelijkse werkzaamheden en de trainingen en wedstrijden bij Go Ahead Eagles vergen ongelooflijk veel tijd”, geeft Aygun aan. “Daardoor is het soms lastig om de balans met mijn privéleven te vinden. Daar komt bij dat de uitdaging om een seniorenteam te trainen nog altijd bij me leeft, want ook dat heeft mij in het verleden veel plezier gebracht. De afgelopen jaren heb ik als trainer veel opgestoken bij de Go Ahead Eagles Voetbalacademie en ik ervaar deze kennis als zeer kostbaar. Mogelijk dat ik op de een of andere manier alsnog betrokken blijf bij de Voetbalacademie; daarover ben ik nog met Eric Whittie in gesprek.”

Eric Whittie: “Mustafa heeft de enige juiste keuze gemaakt en die keuze verdient respect. Temeer omdat ik dagelijks ervaar dat hij het werken bij ons heel serieus neemt en met volle overgave invult. In de gesprekken die we samen hebben gevoerd, is mij duidelijk geworden dat het plezier er bij hem absoluut nog is. Dat is mooi, want we willen dat niet alleen onze voetbaltalenten plezier hebben, maar uiteraard ook onze stafleden. Ik hoop dat Mustafa snel een mooie club vindt, want dat verdient hij absoluut.”

Foto: Carlo Bruil