Sport

Voetbalacademie beleeft met kwartet zeges uitstekend weekend

Terwijl de spelers van de eerste selectie van Go Ahead Eagles een streep gezet zagen worden door de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, kwamen vier teams van de Voetbalacademie afgelopen weekend wél in actie. En hoe! De vier competitieduels die zaterdag werden gespeeld, leverden een kwartet rood-gele zeges op.

De gevolgen van het winterse weer op de veldomstandigheden gingen niet volledig aan de Voetbalacademie voorbij. De wedstrijden van Go Ahead Eagles O21 (uit tegen Roda JC O21) en Go Ahead Eagles O16 (thuis tegen Vitesse O16) werden afgelast. De eerste jeugdteams van Go Ahead Eagles die zaterdag wél aan de aftrap verschenen, waren de twee jongste ploegen: Onder-13 en Onder-14.

Go Ahead Eagles O13 stapte op sportpark Zuiderlaan in Twello het veld af met een 5-2 zege op Quick O13. Het betekende een goede start in Divisie 5A voor het team van Bram Meuwissen, dat vorige week nog vrijaf had. Ook Go Ahead Eagles Onder-14 boekte op sportpark De Muggert in Wesepe een zege: sc Heerenveen O14 werd met 3-1 verslagen. Het was al de tweede overwinning voor Onder-14 in de nog prille voorjaarscompetitie, waardoor de manschappen van Peter Vogel met zes punten uit twee duels aan kop gaan in Divisie 3A.

Ook Go Ahead Eagles O15 nam het in Wesepe op tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Net als Onder-14 wist ook Onder-15 de Friezen te verslaan (4-1), waardoor de ploeg van Mustafa Aygun de koppositie in Divisie 2A inneemt met zes punten uit twee wedstijden. Het enige jeugdteam van Go Ahead Eagles dat een uitwedstrijd op het programma had staan, was Onder-18. Op bezoek bij FC Emmen O18 werd een 3-5 overwinning geboekt door de mannen van Jeroen Spies, die daardoor met vier punten uit twee duels goed begonnen zijn aan de voorjaarscompetitie in Divisie 3A.

Fotografie: Rick Janssen