Sport

Vier jeugdteams Go Ahead Eagles Voetbalacademie zegevieren

Waar het eerste elftal dit weekend niet in actie kwam vanwege de interlandbreak, daar speelden de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie zaterdag gewoon een competitiewedstrijd. Vier van de vijf teams die in actie kwamen, sloten hun competitieduels winnend af.

Onder-14 maakte zijn kandidatuur als gedoodverfde kampioenskandidaat maar weer eens waar. Op bezoek bij DOVO O14 werd het maar liefst 0-11. Aanvoerder Esad Deniz kroonde zich met vier goals tot man van de wedstrijd, terwijl Dani Hendriks een hattrick liet noteren. Verder waren ook Sven Berkhoff, Yuen Hu, Hugo Koop en Kieran Berden trefzeker. De ploeg van Patrick Kieftenbelt heeft nu alle tegenstanders in Divisie 3B gehad en is daar zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Ook het doelsaldo van 44-2 is indrukwekkend.

Onder-15 won van Vitesse O15. Joshua Wirht opende de score en in de tweede helft verdubbelde Adnan el Boujjoufi de marge. De Arnhemmers deden in blessuretijd nog iets terug (2-1), maar de zege kwam niet meer in gevaar, waardoor Onder-15 nog steeds bovenaan staat in Divisie 2A. Net als Onder-15 staat Onder-18 ook aan kop in zijn competitie. Tegen hekkensluiter AFC’34 O18 werd geen fout gemaakt: 0-2. Hugo Lacroix en Nesher Meulenbroek waren de doelpuntenmakers aan rood-gele zijde.

Onder-13 won voor de tweede week op rij. Tegen FC Groningen O13 werd een knappe 5-0 overwinning behaald. Bastiaan Osinga schoot de equipe van Bram Meuwissen in de eerste helft op voorsprong. Na de 2-0 van Mats Veen in het tweede bedrijf was het hek van de dam. Ryan Kamara, Onur Sen en Magnus Steinsson zorgden uiteindelijk voor een 5-0 overwinning.

Het enige jeugdteam dat zaterdag verloor, was Onder-16. Sparta Rotterdam O16 had aan één doelpunt genoeg om de drie punten mee terug naar de havenstad te nemen. De ploeg van Jip Ellenbroek staat op het hoogste niveau in Nederland op de zesde plaats, nét boven de streep.