Sport

Vernieuwd GA Eagles trefzeker uit de startblokken

TERWOLDE – Het vernieuwde Go Ahead Eagles heeft afgetrapt voor de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Drie dagen na de eerste training debuteerden Leon Vlemmings en een groot aantal nieuwelingen in Terwolde met – voor wat het waard is – een 13-0 oefenzege op de plaatselijke vierdeklasser. Voornaamste taak voor de nieuwe trainer is de komende vijf weken een succesvolle ploeg te smeden die gaat meedraaien in de bovenste regionen van de Jupiler League.

Sinds vorige week levert ook de Canadees met de ‘stripheldennaam’ La Vere Corbin-Ong (foto) een bijdrage aan het verwezenlijken van die missie. Het afgelopen voetbaljaar degradeerde de met een weelderige haardos uitgedoste linker verdediger met FSV Frankfurt uit de Derde Liga in Duitsland. Een speler die echter in zo’n fysiek zware afdeling tot 36 optredens komt, betekent doorgaans voor elke willekeurige club uit de Jupiler League een waardevolle versterking.

 

Bij de druk bezochte ouverture zaterdagavond in Terwolde liet de 26-jarige Canadees in elk geval meteen al zijn eerste doelpunt aantekenen voor zijn nieuwe werkgever. In de eerste helft, waarin Go Ahead Eagles acht maal trefzeker was, scoorden verder Leon de Kogel (3), Sam Hendriks, Joey Suk, Shadrach Eghan en Lum Rexhepi voor de eredivisiedegradant. De vijf goals na de hervatting kwamen op naam van Givan Werkhoven (3), Isaï Marselia en Patrick Maneschijn.

 

Trainer Vlemmings liet twee elftallen opdraven bij zijn debuut. Voor de rust stuurde hij Spenkelink, Groenbast, Rexhepi, Schenk, Corbin-Ong, Eghan, Hölscher, Suk, Hendriks, De Kogel en Langedijk de wei in. In de tweede helft mochten De Fockert, Dekker, Hettinga, Maneschijn, Nieuwenhuis, Soumaoro, Thomas, Werkhoven, Beukema, Marselia en Wolf het karwei afmaken.

 

Go Ahead Eagles presenteerde afgelopen week eveneens een nieuwe hoofdsponsor. Thermen Bussloo lost Drukwerkdeal af, van wie de naam de afgelopen drie jaar de voorkant van het roodgele shirt sierde. De Deventer Jupiler League-club en het wellnessresort kwamen een overeenkomst van één jaar met een optie van twee verdere seizoenen overeen. Als kennismaking met de nieuwe hoofdsponsor kunnen seizoenkaarthouders van Go Ahead Eagles eerdaags een uitnodiging voor een gratis saunabezoek in Bussloo tegemoet zien.

 

Go Ahead Eagles vervolgt de reeks oefenduels in de aanloop naar het seizoen 2017-2018 deze week met twee wedstrijden. Nadat het op sportpark De Laene in Twello aantreedde bij zondagtweedeklasser Voorwaarts, brengen de roodgelen zaterdagavond hun traditionele bezoek aan Heeten. Op het terrein van SV Heeten bereidt het Sallands streekteam de Deventenaren zoals gebruikelijk een warm onthaal. De wedstrijd begint om 19.00 uur.