Sport

Veel vermaak maar geen doelpunten

Een vermakelijk duel tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur is zondagmiddag geëindigd met dezelfde stand als waar de wedstrijd mee in gang werd gezet: 0-0. Kansen waren er genoeg voor Go Ahead Eagles, maar tot een doelpunt kwam de ploeg van trainer/coach René Hake niet. Het gelijkspel betekent de vierde achtereenvolgende wedstrijd waarin Go Ahead Eagles ongeslagen blijft.

De poorten van stadion De Adelaarshorst werden zondag geopend voor de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen. Na een fenomenaal punt in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, was het nu SC Cambuur dat op bezoek kwam in Deventer. René Hake zag geen reden tot wisselen en liet dezelfde elf namen als een week eerder aan de aftrap beginnen. Om 12.20 uur, vijf minuten later dan gepland, zette scheidsrechter Edwin van de Graaf de wedstrijd in gang.

Zwabberbal

In de openingsfase van de wedstrijd werden de Friezen tot tweemaal toe gevaarlijk. Eerst besloot Remco Balk van afstand uit te halen; zijn schot belandde echter op de kruising. Niet veel later was het wederom een schot van afstand dat voor veel gevaar zorgde. Ditmaal was het Jamie Jacobs die doelman Jeffrey de Lange met een zwabberbal probeerde te verrassen. Hij verwerkte de bal echter niet optimaal, waardoor de bal op een presenteerblaadje voor de voeten van Tom Boere leek te komen. De Eagles-doelman herstelde zich echter goed en wist de grote mogelijkheid onschadelijk te maken. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe meer Go Ahead Eagles in de wedstrijd leek te komen. In de 39e minuut kwam Oliver Edvardsen een teenlengte te kort om het openingsdoelpunt op zijn naam te zetten. Nog geen minuut later was het Isac Lidberg die met een kopbal bijna SC Cambuur-goalie Virginia wist te verschalken, maar de keeper reageerde uitstekend. Beide ploegen zochten dan ook met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op voor de rust.

Uitgestoken been

In het begin van de tweede helft was het wéér de SC Cambuur-goalie die een doelpunt wist te voorkomen. Met een uitgestoken been hield hij de inzet van Oliver Edvardsen tegen. In de tweede helft had Go Ahead Eagles duidelijk het betere van het spel en wisten de bezoekers uit Leeuwarden er nog maar mondjesmaat uit te komen. Aan geluk leek het echter te ontbreken voor de thuisploeg. Keer op keer ging het nét mis bij de laatste pass of de afronding. In de 84e minuut was Finn Stokkers, die vlak daarvoor was ingevallen voor Isac Lidberg, dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal belandde echter op de B-Side. Na negentig minuten voetballen besloot de scheidsrechter om slechts drie minuten aan blessuretijd toe te kennen. In dit tijdsbestek vielen er geen grote kansen meer te noteren, waardoor de scheidsrechter affloot met de brilstand: 0-0.