Sport

Van Wonderen naar Eagles

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft Kees van Wonderen (51) aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer vanaf het seizoen 2020/2021. Van Wonderen tekent een contract voor twee jaar in De Adelaarshorst.

Van Wonderen kwam als speler uit voor NEC, NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands Elftal. Met Feyenoord werd de verdediger landskampioen en won hij de UEFA Cup. Na zijn actieve loopbaan werd de geboren Bergenaar trainer. Hij was onder meer bondscoach bij Nederland Onder-17 (Europees kampioen in 2017) en Onder-18 en assistent-trainer bij FC Twente (landskampioen in 2010).

Tijdens de EK-kwalificatie voor het EK van 2020 fungeerde Van Wonderen als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Nadat plaatsing voor het EK was afgedwongen, besloot Van Wonderen te stoppen als assistent-bondscoach, om zich op het hoofdtrainerschap te richten. Kees van Wonderen: “Ik zie ernaar uit om komend seizoen deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien.”