Sport

Valse competitiestart voor Go Ahead Eagles bij AZ

Go Ahead Eagles had zich zondagmiddag een betere start van het nieuwe Eredivisieseizoen kunnen wensen dan de kansloze 5-1 nederlaag tegen AZ. De Deventer formatie keek in Alkmaar al binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan en liep daarna constant achter de feiten aan.

Het foutenfestival van de ploeg van trainer/coach René Hake werd al na drie minuten ingezet door verdediger Jamal Amofa: na balverlies en een daaropvolgende overtreding pakte hij al vlot een gele kaart en niet veel later leidde opnieuw balverlies van zijn kant tot de openingstreffer van Jordy Clasie. Voor de rust mocht Go Ahead Eagles overigens blij zijn dat de achterstand niet groter werd dan 2-0. AZ-spits Vangelis Pavlidis kopte uit een corner raak en zo’n tien minuten voor rust schampte hij ook nog de lat.

Na de pauze kwamen de Eagles ook nimmer echt in de wedstrijd. In de 51e minuut kwam doelman Jeffrey de Lange niet goed uit, waarna Ruben van Bommel namens AZ Eagles-verdediger Gerrit Nauber in de lucht versloeg: 3-0. Het uitvak kon slechts één keer juichen, toen Philippe Rommens uit een vrije trap scoorde (3-1). Aanvoerder Bas Kuipers kreeg vervolgens nog de kans op de aansluitingstreffer, maar hij stuitte op AZ-doelman Mathew Ryan. Het slotakkoord was niettemin weer voor de thuisploeg, die nog doel trof middels een penalty van Dani de Wit en invaller Mayckel Lahdo: 5-1.