Sport

Uitbreiding Hoofdtribune Adelaarshorst voltooid

De uitbreiding van de Hoofdtribune van De Adelaarshorst is voltooid. Aan de zuidzijde van de Hoofdtribune is de afgelopen maanden door Van Wijnen een aanbouw gerealiseerd met vier skyboxen en een uitbreiding van het overdekte supportersplein met een extra uitgiftepunt. Voor mindervalide supporters zijn er extra toiletten gebouwd, zodat zij tijdens wedstrijden gemakkelijker naar het toilet kunnen.

“De uitbreiding betekent een waardige kop van de Hoofdtribune”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Bij de nieuwbouw van de Hoofdtribune is er in 2015 door een noodzakelijke bezuiniging aan weerszijden van de tribune zeven meter ongebouwd gebleven. Aan de kant van de Vetkampstraat is deze uitbreiding nu gerealiseerd en de bouwaanvraag voor de andere zijde van de Hoofdtribune ligt inmiddels ook bij de gemeente Deventer. Deze uitbreiding wordt uitgevoerd met dezelfde bakstenen als de rest van de ‘nieuwe’ tribunes. Gelukkig waren deze bakstenen nog leverbaar, waardoor het een passende, Adelaarshorst-waardige uitbreiding wordt. Bij veel clubs worden de stadions uitgevoerd in de clubkleuren. Bij Go Ahead Eagles doen we dat bewust niet, aangezien wij vinden dat de clubkleuren en logo’s voorbehouden zijn aan shirts, vlaggen, briefpapier, en dergelijke. De kleuren en materialen die wij voor het stadion hebben gekozen, passen in de buurt en hebben een sterke referentie naar oude Engelse stadions zoals Craven Cottage in Londen.”

Aan de bovenzijde van de nieuwe aanbouw is een grote vliegende adelaar bevestigd. Deze adelaar is gesponsord door Keizers Metaal uit Haaksbergen (een van de bedrijven van Business Partner Dennis Grolleman) en is gemaakt van cortenstaal. De kleur van de adelaar wordt roestbruin en past straks goed bij de kleuren van de stenen en het stoere karakter van het stadion. De adelaar is ontworpen door Fokko Ontwerp in samenspraak met architect Martin Kleine Schaars, die heeft gekozen voor een brede adelaar om zo een groot gedeelte van het zwarte vlak op te vullen. De adelaar uit het clublogo van Go Ahead Eagles staat te veel rechtop en zou in verhouding te klein worden. De adelaar uit het clublogo is wel het uitgangspunt geweest, met de open vleugels en de kop naar links, maar nu met uitgespreide vleugels. Het ontwerp is uitgevoerd met mooie materialen en inmiddels zijn er ook al ideeën om de ‘internet-adelaar’ op de Leo Halle tribune te wijzigen, zodat ook hier een Adelaarshorst-waardige adelaar komt te hangen. (Foto: Henny Meyerink)