Sport

Typische ‘0-0-wedstrijd’ eindigt in 1-1

Regen, slidings, slechte passes, nog meer slechte passes, afgekeurde goals… Het eredivisieduel tussen NEC en Go Ahead Eagles leek 89 minuten lang op een typische 0-0-wedstrijd, die snel uit het geheugen zal verdwijnen.

In de 89ste minuut sloeg Sylla Sow, de Nijmeegse supersub van Go Ahead Eagles, alsnog toe. Na een onderbreking, vanwege het op het veld werpen van bekertjes, maakte NEC’er Mathias Ross echter nog 1-1. Zo eindigde een ’typische 0-0′ in Nijmegen in 1-1.

NEC begint beter

NEC was voor rust de betere ploeg, maar veel uitgespeelde mogelijkheden leverde dat niet op. Magnus Mattsson miste wel een dot van een kans en scoorde later wel, maar werd teruggefloten. Koki Ogawa wilde heel graag een strafschop en de Japanner had een punt, maar kreeg niet waar hij dacht recht op te hebben. Na rust nam Go Ahead het initiatief over, maar al snel was het niveau weer beneden peil. In de slotfase dacht NEC alsnog op voorsprong te komen, maar al snel was duidelijk dat Ogawa buitenspel stond toen hij het schot van Bart van Rooij van richting veranderde.

Knotsgekke slotfase

Een doelpunt leek te veel gevraagd deze middag, tot supersub Sow in de 89ste minuut alsnog de bezoekers op 1-0 schoot. De treffer van Sow kwam zo onverwacht, dat een deel van de meegereisde fans het vreugdebier rijkelijk lieten vloeien. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want de bekertjes op het veld en de automatische onderbreking die erop volgde gaf NEC de kans om de teleurstelling om te zetten in daadkracht. Sterker, nog geen dertig seconden na de onderbreking kopte invaller Ross de 1-1 tegen de touwen.

Het Nijmeegse publiek, dit seizoen vaker verwend met knotsgekke slotfasen, ging er nog eens goed voor zitten. Buiten een ongelukkige en onbestrafte handsbal van Bart van Rooij, bleven verdere plotwendingen uit. Voor NEC was het al de vijfde remise op rij. Go Ahead handhaaft zich op de vijfde plaats in de eredivisie.

Wedstrijdkarakteristieken

NEC-Go Ahead Eagles 1-1 (0-0).
88’ Sylla Sow 0-1.
90′ Mathias Ross 1-1.

Scheidsrechter: Robin Hensgens.
Gele kaart: Jakob Breum, Sylla Sow, Enric Llansana (allen Go Ahead Eagles).

NEC: Jasper Cillessen; Bart van Rooij, Philippe Sandler (83’Mathias Ross), Bram Nuytinck, Calvin Verdonk; Lasse Schöne (83′ Mees Hoedemakers), Dirk Proper; Sontje Hansen (89′ Rober González), Magnus Mattsson, Youri Baas (72′ Elayis Tavşan); Koki Ogawa.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers; Evert Linthorst (63′ Enric Llansana), Philippe Rommens; Jakob Breum (79′ Bobby Adekanye), Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (87′ Thibo Baeten); Victor  Edvardsen (63′ Sylla Sow).

Foto: Erik Pasman