Sport

Top paardensport in Bathmen

BATHMEN – RV Bathmen is ook dit jaar weer gastvrouw voor hét hippische hoogtepunt van Deventer en omgeving, namelijk Bathmen te Paard. Vanaf zaterdag 4 maart tot en met zaterdag 11 maart staat Bathmen in het teken van dit hippisch spektakel.

Internationale toppers uit de spring- en mensport maken hun opwachting in manege ’t Ruiterkamp, Koekendijk 20. De toegang is het gehele evenement gratis.

Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend met de jongste deelnemers. Zaterdag 4 maart verschijnen de pony’s aan de start in verschillende springrubrieken. Op zondag 5 maart verschijnen de allerkleinsten aan de start in de verschillende bixie-rubrieken. Ook worden deze dag leuke knutselactiviteiten georganiseerd in de kantine van de manege.

Woensdag 8 maart komen (inter)nationale deelnemers naar Bathmen voor de hoogste klassen in verschillende springrubrieken.

Week lang topsport, show en entertainment

De woensdag is dan ook altijd een prachtige dag om een kijkje te nemen in de manege. ’s Avonds staat de altijd spannende GMB Derby op het programma. Tijdens deze spectaculaire wedstrijd springen deelnemers over veelal natuurlijke hindernissen in de verschillende rijhallen. Parcoursbouwer Jos Brinkman maakt elk jaar weer een ander parcours met nieuwe hindernissen, in samenwerking met de bouwploeg en de hinderniscommissie. Tijdens deze avond wordt er dit jaar livemuziek gemaakt door DJ Ferdy van Keulen. De avond begint om 20.30 uur.

Mennen

Donderdag 9 maart staan er gedurende de dag allerlei springrubrieken op het programma. Tijdens deze dag worden veelal jonge paarden opgeleid in de klassen BB, B en L. Tijdens het avondprogramma komen de regionale deelnemers aan de start in de klassen BB, B en L.

Op vrijdag 10 maart komen vrijwel alle springklassen aan bod. Gedurende de dag wordt er zowel in de klasse L als in de klasse ZZ gereden. Tijdens het avondprogramma wordt de Grote Prijs van Bathmen verreden in de klasse 1.40. De avond begint om 20.00 uur.

Zaterdag 11 maart wordt Bathmen te Paard afgesloten met het mennen. Overdag komen de regionale menners aan de start. Vanaf 19.00 uur staat de Spectaculaire Marathon van Bathmen te Paard voor de (inter)nationale menners op het programma. Vanuit binnen- en buitenland komt de top aan de start in Bathmen, zoals Koos de Ronde en Bram Chardon. Tijdens deze avond wordt er livemuziek gemaakt door DJ Ferdy van Keulen en ook de Deurdweilers uit Deventer zorgen dit jaar weer voor de vrolijke stemming.

Bruin Café

Maak een ‘avondje Bathmen te Paard’ compleet door een tafel in het Bruin Café te boeken en geniet de gehele avond van de mooiste zitplaatsen inclusief een drank- en hapjesarrangement. Het Bruin Café-arrangement is te boeken op woensdagavond 8 maart tijdens de Derby en op zaterdagavond 11 maart tijdens de Spectaculaire Marathon. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan concoursbathmen@hotmail.com.

Maatschappelijke betrokkenheid

Bathmen te Paard is maatschappelijk betrokken. Op donderdagmiddag 9 maart zijn tussen 14.00 en 17.00 uur de ouderen van de Zonnebloem Bathmen, Loo, Lettele en Okkenbroek weer van harte welkom voor een gezellige middag paardensport onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden voor deze middag kan tot 3 maart bij Gerry Teunissen op telefoon 06-46053042.