Sport

Thuis bij Overijssels Oudste Derby

Een thuis voor iedereen, een Home of Football. Samen met provinciegenoot Heracles Almelo bundelt Go Ahead Eagles de krachten om eenzaamheid in de regio tegen te gaan. Hoe? Door ouderen zich thuis te laten voelen. Voel je thuis bij Overijssels Oudste Derby.

Beide clubs zetten zich samen in voor de ouderen. Zo beschikken Go Ahead Eagles en Heracles Almelo over een eigen Walking Football-team. Bij Go Ahead Eagles is bovendien Kowet Proat van start gegaan, een nieuw initiatief waarbij deelnemers samen herinneringen ophalen en praten over voetbal van het heden en het verleden. Voor veel mensen is sociale interactie helaas niet meer vanzelfsprekend. Eenzaamheid komt steeds meer voor onder ouderen.

Vanuit de samenwerking met de provincie Overijssel heeft Go Ahead Eagles besloten om de komende periode onder meer de oudere supporters centraal te stellen. Zo was er tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo – de oudste derby van Overijssel – speciale aandacht voor de ouderen. De aftrap van dat duel werd verricht door de twee oudste Walking Football-spelers van beide clubs. Go Ahead Eagles vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt binnen de club; van jong tot oud. Iedereen moet zich welkom voelen in het Home of Football.