Sport

Ten Hag keert op het oudennest terug met FC Utrecht

DEVENTER – Het bezoek van FC Utrecht aan de Adelaarshorst (zaterdag 28 januari, aanvang 18.30 uur) gaat gepaard met de terugkeer van Erik ten Hag. Supporters van Go Ahead Eagles denken ongetwijfeld met weemoed terug aan het jaar waarin de 46-jarige Tukker aan de Vetkampstraat aan het roer stond.

Na een absentie van zeventien seizoenen leidde de huidige trainer van FC Utrecht Go Ahead Eagles weer naar de Eredivisie. Op de gedenkwaardige 26e mei 2013 in Volendam ging Ten Hag op de schouders van zijn spelers. Het zou tevens zijn afscheid betekenen. De inwoner van Haaksbergen maakte de rentree op het hoogste niveau niet meer mee. De lokroep van Matthias Sammer bleek te sterk. Ten Hag vertrok naar München om het beloftenelftal van Rekordmeister Bayern onder zijn hoede te nemen.

Vorig seizoen keerde hij als oefenmeester terug op de Nederlandse velden. Ten Hag en de Domstedelingen bereikten onlangs een akkoord over een contractverlenging tot medio 2020. FC Utrecht besliste de eerste confrontatie met Go Ahead Eagles op 15 oktober met 3-0 in zijn voordeel. Een behoorlijk geflatteerde overwinning voor de Utrechtenaren. Go Ahead Eagles was immers de eerste 40 minuten heer en meester in de Galgenwaard. Troupée’s lucky 1-0 zette de wedstrijd volledig op de kop.