Sport

Technische staf van Go Ahead Eagles voor nieuw seizoen zo goed als rond

Go Ahead Eagles heeft de contracten met de assistent-trainers Paul Simonis, Jouad Boufarra en Tristan Berghuis verlengd. Dit betekent dat het drietal nog tot en met (minstens) 30 juni 2022 aan de hoofdmacht van de club verbonden blijft. De verbintenis van hoofdtrainer Kees van Wonderen heeft al een looptijd tot en met de zomer van 2022.

“Aanvankelijk hadden zowel Go Ahead Eagles als ik gekozen voor een eenjarige verbintenis, om van beide kanten te zien hoe het zou bevallen”, vertelt Paul Simonis. “Nu, zo’n tien maanden later, kunnen we spreken van een constructieve samenwerking. Ik voel me hier erg op mijn plek en ben dan ook blij met deze verlenging. Een van de hoofdredenen dat ik voor Go Ahead Eagles heb gekozen, is vanwege die prachtige sfeer tijdens de thuiswedstrijden. Daar heb ik tot nu toe helaas veel te weinig van meegekregen en ik hoop dan ook samen met onze supporters dat er snel betere tijden zullen aanbreken.”

Drie trotse ‘adelaars’, met vanaf links: Paul Simonis, Kees van Wonderen en Jouad Boufarra. (Fotografie: Erik Pasman)

Continuïteit en ‘brugfunctie’

“Vanzelfsprekend zijn we erg tevreden dat de samenstelling van de technische staf volgend seizoen grotendeels intact blijft”, zegt technisch manager Paul Bosvelt over het aanblijven van Simonis, Boufarra en Berghuis. “Dat schept rust en creëert duidelijkheid en continuïteit binnen de organisatie. Jouad Boufarra en Tristan Berghuis zullen volgend seizoen bovendien ook als hoofdtrainer van respectievelijk Go Ahead Eagles Onder-21 en Onder-18 voor de groep staan. Daarmee vervullen zij een belangrijke ‘brugfunctie’ om de aansluiting tussen de oudste teams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding en de eerste selectie zo optimaal mogelijk te maken.”

Een brugfunctie die Jouad Boufarra ook volgend seizoen als assistent-trainer eerste selectie/hoofdtrainer Onder-21 graag weer vervult. “Ik heb vertrouwen in de weg die Go Ahead Eagles is ingeslagen, de samenwerking met alle betrokkenen binnen de club en de toekomstplannen”, geeft Boufarra aan. “De continuïteit binnen de staf van de eerste selectie, maar ook van het oudste jeugdteam, zijn daarin cruciaal. Nu die continuïteit is gewaarborgd, kan de blik weer op het heden en de belangrijke fase waarin we met de eerste selectie zijn beland.”

Ook Tristan Berghuis is blij dat hij volgend seizoen wederom deel uitmaakt van de technische staf van de eerste selectie. “Aan het begin van dit seizoen heb ik de kans gekregen om bij het eerste elftal aan te sluiten. Mooi om dit aankomend seizoen een vervolg te geven. Gezien mijn brugfunctie bij Onder-18 zou ik het geweldig vinden om onze doelstellingen en ambities waar te maken en jeugdspelers te laten doorstromen vanuit de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding.”

Ook met de volledige begeleidingsstaf rond de eerste selectie gaat Go Ahead Eagles door op de ingeslagen weg. Dit houdt in dat de personele samenstelling van de performance staf, medische staf en facilitaire staf in het seizoen 2021/2022 identiek zal zijn als in de huidige voetbaljaargang.

Nieuwe keeperstrainer

Go Ahead Eagles wilde ook graag de aflopende verbintenis met Harmen Kuperus verlengen, maar de keeperstrainer heeft besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. “Dat kan in de Eredivisie zijn of bij een club in het buitenland”, zegt Kuperus. “Neemt niet weg dat ik – in navolging op mijn eerste periode bij Go Ahead Eagles – twee mooie jaren heb gehad bij de club. De samenwerking met de staf verloopt top, net als met de keepers op het veld. Wat dat betreft is het – los van de hele situatie met betrekking tot corona – wel een seizoen van uitersten. Het fysieke en persoonlijke leed waardoor Mitchel Michaelis is getroffen, heeft me erg aangegrepen. Daartegenover staan de prestaties van Jay Gorter, die zijn rol als eerste keeper dit seizoen geweldig heeft opgepakt.”

Go Ahead Eagles gaat nu nog op zoek naar een nieuwe keeperstrainer voor het seizoen 2021/2022.