Sport

Te veel zwakke schakels inrammelende Eagles-defensie

MAASTRICHT – Een Ketting als extra slot op de deur mocht niet baten. De rammelende Go Ahead Eagles-defensie kende bij de seizoensstart te veel zwakke schakels om MVV onschadelijk te maken. Hoe de Maastrichtenaren vrij baan kregen om in de slotminuten een 2-3 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning, geeft te denken. Drones boven het trainingsveld maken het gerenoveerde Go Ahead Eagles niet van de een op de andere dag tot hoogvlieger in de Jupiler League.

Gebrek aan ervaring kan moeilijk als excuus worden aangevoerd voor de valse start van Go Ahead Eagles. De absentie van de geschorste Xandro Schenk en het geblesseerde duo Lum Rexhepi en La’Vere Corbin-Ong noopte trainer Leon Vlemmings tot schuiven in zijn achterhoede. Het elftal dat vrijdagavond in stadion de Geusselt aan de aftrap verscheen, kan met een gemiddelde leeftijd van 23,4 jaar en in totaal 599 wedstrijden in de Jupiler League in de benen op papier nochtans meer dan volwassen worden genoemd. Met daarbij opgeteld nog eens 347 wedstrijden aan eredivisie-bagage had dat normaal gesproken ruimschoots toereikend moeten zijn om MVV van het lijf te houden.

De treffers van Sam Hendriks (18e en 65e minuut) en Pieter Langedijk (83.) volstonden echter niet voor een sneaky zege. In de eerste helft had Go Ahead Eagles het redelijk staan. Na de rust mocht het blij zijn dat de allesbehalve van kwaliteit overlopende thuisploeg niet over afmakers met de klasse van Sam Hendriks beschikt. De hoeveelheid kansen die de Maastrichtenaren kregen, zei al veel over het vaak halfslachtige verdedigen aan Deventer kant. Toen de eredivisiedegradant de zege al in de pocket leek te hebben, kreeg MVV door toedoen van Ogunjimi (88.) en Okita (90.) alsnog loon naar werken.

Een kek videofilmpje op de clubwebsite toonde eind vorige week hoe Go Ahead Eagles met drones en hartslagmeters de eenentwintigste eeuw binnenvliegt. De bloeddruk van de supporters lijkt op de korte termijn meer gebaat bij wat ouderwets poets- en schaafwerk. Wanneer vrijdagavond de grote titelfavoriet NEC op bezoek komt in de Adelaarshorst, moeten de manschappen van Vlemmings duidelijk uit een ander vaatje tappen.